Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlakar objasnio

Mlakar: Nismo namjeravali objavu, kriv je softver

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako saborski Odbor za Ustav ne odbaci prikupljene potpise, oni će dalje vrijediti ako ova ili neka buduća Vlada odluči mijenjati Zakon o radu na način na koji je to pokušano netom povučenim prijedlogom.

Informacija je to koju je potvrdio ministar uprave Davorin Mlakar, a prenosi Večernji list. Mlakar je istaknuo kako je njegovo osobno mišljenje da, ukoliko se referendum ne održi jer je Vlada povukla Zakon iz procedure, potpisi vrijeme i dalje za isto referendumsko pitanje ako bi Vlada odlučila u Sabor uputiti iste ili slične izmjene Zakona o radu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, potpredsjednik Mosta predaja u ponedjeljak u podne Grmoja o referendumu: "Sve je spremno za predaju, sve njihove namjere padaju u vodu, preostaje im samo utvrditi da imamo dovoljan broj potpisa" Mato Palić, ustavni stručnjak DUGO ČEKAN DAN Most sutra napokon predaje potpise za referendum: Ustavni stručnjak za njih nema dobre vijesti

Mlakar za Večernji tvrdi kako ni jedan podatak s potpisa Ministarstvo nije namjerno tražilo već je isključivo provjeravalo tko ima, a tko nema status birača. Ističe kako je jedino što su učinili utipkavanje 809.000 imena, prezimena i matičnih brojeva. 'Sve ostalo napravio je softver, a objavljene podatke izbacio je sustav. Nikada nam nije bila namjera provjeravati tko je i gdje potpisao peticiju', rekao je Mlakar i naglasio kako nikada nije za te potpise bilo rečeno da su neregularni.

>> 'Vlada je povukla prijedlog zakona, nema obveze za referendum'

I dalje ostaje nepoznanica koliko je potpisa regularno, a Mlakar je objasnio zašto su i kakve analize objavljene pošto je ustanovljeno da listovi nisu unaprijed uvezani. Rekao je kako bi gnjev sindikat bio golem da su izvješće sveli na rečenicu da ni jedan potpis nije zakonito prikupljen zbog neuvezanih listova. 'Objavili smo što je Sabor tražio. Nismo sudili, samo smo ustanovili činjenice', rekao je Mlakar.

'Ne osjećam se izigranim'

Kad je riječ o proteklih nekoliko dana, u kojima je stalno izložen zbog posla koji je dobio od Sabora i Vlade, Mlakar zaključuje kako se ne osjeća izigranim. 'Ja sam tu da provodim politiku Vlade, kao i svaki drugi ministar. Zadaću koju sam dobio obavio sam korektno i na vrijeme. Nisam izigran, dobio sam jasne upute i po njima sam postupio', kaže Mlakar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene