Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas odluka

'Vlada je povukla prijedlog zakona, nema obveze za referendum'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O tome hoće li biti referenduma danas će se izjasniti odbor za Ustav. Profesori Ustavnog prava smatraju da nakon Vladina povlačenja izmjena zakona o radu, nema osnove za održavanje referenduma.

Iako već nekoliko dana šuti, Vladimir Šeks će danas moguće rješenje dvojbe oko referenduma predložiti na Odboru za Ustav. 'Bitno je napomenuti da Odbor uglavnom čine vrsni pravnici i drugo da taj Odbor vrlo često donosi odluke jednoglasno, konsenzusom, pa vjerujem da će i ovaj put isto tako naći rješenje i to rješenje onda predložiti Hrvatskom saboru', rekao je Ivan Jarnjak, potpredsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Pitanje svih pitanja je treba li biti referenduma nakon što je Vlada povukla Zakon o radu. 'Ovo referendumsko pitanje se odnosi na određeni prijedlog zakona. Ako je Vlada povukla taj prijedlog zakona, ja mislim da nije potrebno držati referendum. Svakako tu nema nikakve zakonske obveze', rekao je Branko Smerdel s Pravnog fakulteta.

>> 'Povlačenjem ZOR-a Vlada priznala da imamo dovoljno potpisa'

>> Ekskluzivno: Vlada povukla prijedlog ZOR-a!

Sindikati prijetnjama jačaju svoju poziciju, smatra Smerdel i dodaje kako se trebaju pravno zaštititi. 'Sindikati se trebaju osigurati na način da ako Vlada, bilo ova, bilo kasnija, ponovno stavi to pitanje na dnevni red, onda odluka o tome da građani zahtijevaju referendum stoji i time smo uštedjeli prilično novaca', objašnjava Smerdel. Odluku koju donese odbor vjerojatno će potvrditi i saborski zastupnici, jer većina vladajućih sjedi i u Odboru i u Saboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene