Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga Grozd

U raspravi o medicinskoj oplodnji malo o pravima djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glas roditelja za djecu - Grozd smatra da se u javnoj raspravi o zakonu o medicinskoj oplodnji uglavnom govori o pravima parova i/ili žena koji ne mogu, a žele imati djecu, a da se vrlo malo, odnosno gotovo ništa, govori o pravima i dobrobiti djece začete umjetnom oplodnjom.

Zato je ta udruga pokrenula akciju 'Pravo na mamu i tatu' u kojoj je do danas 3715 građana poslalo e-mail poruku svim većim klubovima zastupnika u Hrvatskome saboru, predsjednici vlade Jadranki Kosor i pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić u kojoj stoji da svako dijete ima pravo i na majku i na oca te na sretno odrastanje, navodi se u današnjem priopćenju Grozda.

Pročitajte i ovo Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima... Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Dodaje se da su, prema svim istraživanjima i statistikama, veze u braku prosječno stabilnije, trajnije i vjernije od onih u izvanbračnim i istospolnim zajednicama. Grozd ističe da sva djeca imaju pravo odrastati unutar što stabilnije, trajnije i vjernije zajednice te da je i prema Obiteljskom zakonu brak preferirani oblik zajedništva.

Zato ta udruga očekuje da svi koji su uključeni u donošenje zakona o medicinskoj oplodnji vode brigu o spomenutim činjenicama te da ne dozvole da se ignoriranjem bračnog statusa kao kriterija ugrožavaju prava i dobrobit djece. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene