Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pitanje i Davis cup

Tadić: Otvorio sam sezonu kao prvi srpski turist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Tadić je nakon radnog ručka s Ivom Josipovićem rekao da je prvi srpski turist koji je otvorio sezonu i da je došao u drugi najljepši grad na Jadranu.

Kazao je da se ovim njegovim dolaskom šalje poruka da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku, što mu je potvrdio i gradonačelnik Opatije. Tadić je dodao i kako je istina da i dalje postoje stereotipi i predrasude. Iskoristio je priliku i pozvao hrvatske turiste da posjete Beograd.

Pročitajte i ovo Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti" Suzi Petričić NA VIŠE OD 20 LOKACIJA Advent tik uz more: "U ovih prvih 12 dana prosinca imamo više noćenja nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019."

>> Tadić: Kada dođeš na more, moraš ga vidjeti izbliza

Napomenuo je i da Srbija ne vodi nikakvu tajnu politiku, niti u Srbiji niti u Hrvatskoj. Srbijanski predsjednik se nada da će se prepucavanja izbjeći i na sportskim takmičenjima. Upitan o kojim otvorenim pitanjima su razgovarali Tadić je rekao da o svim kroz osmijeh napomenuvši da je jedno otvoreno pitanje i Davis Cup. Tadić je izrazio nadu da će u tom dvoboju pobijediti srpski prvi reket Novak Đoković dok je Josipović dometnuo kako vjeruje u pobjedu hrvatskog pulena Ljubičića.

Srbijanski novinar je Tadića upitao ima li simbolike u dolasku u Opatiju na dan obljetnice bombardiranje Srbije od strane NATO-a a srbijanski predsjednik je samo rekao kako je on 'čovjek Koji gradi mostove, a ne ruši ih'. Obojica predsjednika optimistično gledaju te se nadaju da će zajedno ući u EU ali su istaknuli da se moraju riješiti sva otvorena pitanja. Što se tiče izjava Milorada Dodika, Boris Tadić je ponovio da je Srbija protiv podjela te da intergritet BiH ne treba dovoditi u pitanje.

Što se tiče međusobnih tužbi za genocid, Tadić je rekao da se to ne smije internacionalizirati te da jedna i druga strana moraju sankcionirati svoje zločince. Hrvatski predsjednik Josipović je rekao kako tužba nije sama sebi svrha. ‘Bilo bi dobro da se izvansudskom nagodbom riješi i taj spor što ne znači da bi odustali od sudskih postupaka protiv onih koji su počinili zločine. Svi koji su počinili zločine moraju odgovarati’, rekao je Tadić. ‘Spremni smo raditi na rješenju koje bi bilo kompromisno, ali neće poništiti načela pravde i pravednosti’, dodao je Tadić. Predsjednik Josipović rekao je da tužba nije sama sebi svrha. ‘Ako se nađe mogućnost nagodbe u onim pitanjima koja su predmet tužbe onda ta tužba ne bi imala smisla’, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene