Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao potporu HDSSB-u

SDP: Stegovni postupak protiv Zlatka Maksimovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Gradski odbor SDP-a jednoglasno je donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Zlatka Maksimovića, predsjednika Skupštine osječko-baranjske županije, koji je protivno odluci SDP-a vodio sjednicu i dao potporu HDSSB-u, stranci s kojom je županijski SDP prošli tjedan prekinuo suradnju.

Gradski odbor je dao preporuku da protiv drugog člana SDP-a koji je danas odbio poslušnost stranci, Borivoja Eklemovića, odluku o pokretanju stegovnog postupka provede središnjica stranke, rekla je predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan. Eklemović je predsjednik općinske organizacije SDP-a Erdut i sasvim je sigurno da on neće sazvati sjednicu kako bi protiv samoga sebe poveo stegovni postupak, pojasnila je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne boji se vlasti Nobilo: Ne mogu me zastrašiti, samo mogu biti još žešći Slika nije dostupna Zbog izjave Dnevniku Nove TV Sutkinju Ustavnog suda terete za rušenje ugleda suda

Stegovni postupak, odnosno brisanje iz članstva, zbog nanošenja štete ugledu stranke i nepoštivanja statutarne odluke provest će se, po Statutu, u roku od tjedan dana, kazala je. Biljana Borzan je ocijenila neozbiljnim "današnje davanje mandata predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije Zlatka Maksimovića nakon sjednice na raspolaganje županu Vladimiru Šišljagiću' jer, rekla je, 'Maksimović je na to mjesto postavljen iz redova SDP-a, a ne župana Šišljagića'.

Također je u večerašnjoj izjavi za Hinu rekla kako ne razumije izjave i 'čuđenje župana Šišljagića u vezi s razlozima prekida suradnje SDP-a s HDSSB-om'. 'Isto je postupio i Šišljagić kada je dao ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća zbog sumnje u HSP-ovu aferu s izgradnjom osječke športske dvorane. Osobno mislim da je Šišljagić tada bio u pravu, no do dana današnjeg mjerodavne institucije nisu dokazale kriminalne radnje, a u isto vrijeme protiv Branimira Glavaša, koji je idejni vođa HDSSB-a Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je pravomoćnu presudu za ratni zločin', kazala je Borzan.

>> Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB

Naš prekid suradnje s HDSSB-om u Skupštini Osječko-baranjske županije ne znači da ćemo blokirati rad Skupštine, 'jer svaki dobar projekt ćemo podržati, a i sami ćemo predlagati programe bitne za razvoj Županije', rekla je. Nakon prošlotjednog prekida suradnje SDP-a s HDSSB-om u Skupštini Osječko-baranjske županije, HDSSB i dalje ima potrebnu većinu jer su, mu, protivno odluci svoje stranke, Maksimović i Eklemović dali potporu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene