Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija Pave Župan Rusković

'Rezultati ankete samih Australaca najbolji su odgovor svima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australci sami smatraju da su neprimjereni turisti, pokazala je anketa.

Rezultati ankete prema kojima Australci sami smatraju kako su i više nego neprimjereni turisti odgovor su svima koji su reagirali na moju izjavu, poručila je Pave Župan Rusković. bivša šefica destinacijskog menadžmenta Dubrovnika

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija

'Mislim da je to najbolji odgovor svima onima koji su reagirali na moju izjavu i mislim da je to stvarno točka na i. Dapače, mislila sam da li da odgovorim na nekoliko izjava od jučer u nekim medijima u kojima ima krcato neistina, ali kad sam jutros pročitala rezultate ove ankete mislim da je to najbolji odgovor', rekla je Pave Župan Rusković, bivša šefica destinacijskog menadžmenta Dubrovnika.

Podsjetimo, Rusković je zbog svojih izjava o ponašanju australskih turista dobila otkaz od gradonačelnika Andre Vlahušića. 'To je već, kad dolazi u grad, pijano, ludo, drogirano, ne znam što bih rekla, svakako nešto nije apsolutno adekvatno za ovaj grad', izjavila je Rusković i zaradila osude sa svih strana.

No, anketa Sydney Morning Heralda ukazala je na činjenicu da Australci sami smatraju kako su i više nego neprimjereni turisti. Na pitanje što misle o komentarima dubrovačke dužnosnice imali su dva ponuđena odgovora. Prvi ponuđeni odgovor bio je da su njezine izjave 'Neprimjerene - zaslužila je otkaz', a drugi da 'Istina boli - Australci se užasno ponašaju u inozemstvu'. Prvi odgovor zaokružilo je devet posto ispitanika, dok je za drugi bilo visokih 91 posto.

'Ovdje se ne radi ni o Pavi ni Petru ni Pavlu, nego o destinaciji'

'Ono što je možda jedino za istaknuti, s daljnom pričom oko toga se samo potenciraju izjave gradonačelnika i sličnih kojima nanosi ogromnu štetu ovoj destinaciji. Ovdje se ne radi ni o Pavi ni Petru ni Pavlu, nego o jednoj destinaciji i neprimjerenom ponašanju o kojem sam ja govorila. Njihove izjave šalju poruku da su takva neprimjerena ponašanja dobrodošla u ovom gradu, ona to nisu, ne u ovom gradu koji je UNESCO-v grad, ali ni u kojem drugom gradu. To mogu biti dozvoljena ponašanja na izoliranim mjestima, na otocima gdje nema stanovništva, nekim plažama ili slično', rekla je Župan Rusković.

Dodala je i kako se struka slaže s njezinim mišljenjem, a da drugačije mišljenje imaju oni koji ne poznaju struku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene