Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša ministrica turizma

'Turisti iz Australije su pijani, drogirani i ludi, bolje da nisu ni došli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj godine vrijeme je za analizu turističkih rezultata i planiranje novih poteza. Destinacijski menadžment Dubrovnika najavljuje zaokret u promidžbi.

Iz ankete provedene među turistima, građanima i poduzetnicima vidljivo je da im najviše smeta sve ono što kratkoročno donosi zaradu, ali dugoročno bi moglo ostaviti traga na turizmu.

Pročitajte i ovo Procvat Pelješca - 4 Turistička sezona traje duže Procvat mjesta oko Pelješkog mosta: Tko je najviše profitirao u posljednje dvije godine? Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće"

Tisuće turista u staroj gradskoj jezgri, deseci kruzera pred gradskim zidinama i bučan noćni život zaštitni su znakovi dubrovačkog turizma. 'Ovo ljeto smo imali jedno veliko povećanje mladih iz Australije i Novog Zelanda s čime se baš nismo oduševili i mislim da se nitko nije oduševio i mislim zapravo da bi bilo bolje da nisu došli', rekla je Pave Župan-Rusković iz destinacijskog menadžmenta Dubrovnika.

'Pijani su, ludi, drogirani'

Dubrovčani polako shvaćaju da brza zarada dugoročno donosi gubitke. Zanimljivi su rezultati ankete provedene među turistima, građanima i poduzetnicima. Biseru Jadrana najviše zamjeraju nepodnošljive gužve, ulice pretrpane stolicama i štandovima, jednoličnu ponudu uz previsoke cijene.

Neljubazno osoblje i nemogućnost plaćanja karticama odbijaju ih od ugostitelja, a tu su još i loša povezanost sa zračnom lukom, loša ponuda suvenira i siromašan noćni život. Posebice nedostaju kulturni događaji uz minimalnu konzumaciju alkohola. 'To je već kad dolazi u grad pijano, ludo, drogirano, ne znam što bih rekla, je li, svakako nešto nije apsolutno adekvatno za ovaj grad', dodala je Župan-Rusković.

Red se već počeo uvoditi kontroliranjem ilegalnih taksista, uvođenjem Operativnog centra za regulaciju prometa i ocjenjivanjem ugostiteljskih objekata. Cilj je sezona koja se proteže kroz sva godišnja doba, a prvi korak bit će ograničavanje broja turista u staroj gradskoj jezgri na šest tisuća na dan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene