Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istina boli

91 posto Australaca smatra da je Pave Župan Rusković govorila istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je Pave Župan Rusković, bivša šefica destinacijskog menadžmenta Dubrovnika, bila u pravu s ocjenom australskih turista. Da je tome tako potvrdila je anketa Sydney Morning Heralda.

Podsjetimo, Rusković je zbog medijskog istupa o ponašanju australskih turista dobila otkaz na radnom mjestu od gradonačelnika Andre Vlahušića. 'To je već, kad dolazi u grad, pijano, ludo, drogirano, ne znam što bih rekla, je li, svakako nešto nije apsolutno adekvatno za ovaj grad', izjavila je Rusković i zaradila osude sa svih strana.

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta"

No, spomenuta anketa australskog lista u kojoj su glasovale 10.824 osobe, ukazalo je na bolnu činjenicu - Australci sami smatraju kako su i više nego neprimjereni turisti. Na pitanje što misle o komentarima dubrovačke dužnosnice (Rusković) imali su dva ponuđena odgovora. Prvi ponuđeni odgovor bio je da su njezine izjave 'Neprimjerene - zaslužila je otkaz', a drugi da 'Istina boli - Australci se užasno ponašaju u inozemstvu'.

91 posto sudionika online ankete izabrala je drugi odgovor i stavila 'točku na i' polemikama oko ponašanja australskih turista, ne samo u Dubrovniku i Hrvatskoj, već bilo gdje izvan matične zemlje.

Spornu izjavu Rusković je nedavno nazvala krivo interpretiranom i naglasila kako ne osjeća potrebu za isprikom, budući da se to nije odnosilo na sve Australce i Novozelanđane, već samo one koji su se nedolično ponašali. Pave Župan Rusković osvrnula se i na odluku gradonačelnika Vlahušića o svojoj smjeni s pozicije voditeljice dubrovačkog Destinacijskog menadžmenta.

'Nekoliko puta sam bila pred odlukom raskida ugovora, zbog čestih nesuglasica s gradonačelnikom, jer vrlo je teško, gotovo nemoguće, raditi s onima koji ne znaju ili ne razumiju. Svojom jučerašnjom odlukom gradonačelnik me riješio nedoumice', rekla je Župan Rusković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene