Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Psihološka pomoć stiže u školu tinejdžera koji je ubijen u tučnjavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica maloljetnika koji su 16-godišnjem Josipu Klasniću nanijeli teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom zadržana su u pritvoru, odlučio je tako istražni sudac Županijskog suda. Šestorica mladića koji su samo sudjelovali u tučnjavi nakon kriminalističke obrade pušteni su svojim kućama.

Jedan od privedenih pa puštenih mladića svojim je roditeljima ispričao kako su Josipa napali iz osvete za neku raniju tučnjavu. 

Pročitajte i ovo Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti Slika nije dostupna Nepravomočna odluka Petorica mladića zbog ubojstva dobila po dvije godine maloljetničkog zatvora

Događaj je gledalo tridesetak njegovih vršnjaka i nitko nije pozvao pomoć. Od posljedica udarca u glavu Klasnić je preminuo u osječkoj Kliničkoj bolnici tjedan dana poslije. Josipovi roditelji odlučili su donirati njegove organe.

Timovi Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koji bi trebali pružiti psihološku potporu učenicima i nastavnicima vinkovačke Poljoprivredno-šumarske škole, čiji je učenik Josip Klasnić prošli vikend preminuo od posljedica tučnjave u parku Lenijama 23. listopada, u školu bi trebali doći u srijedu ili četvrtak, potvrdio je ravnatelj škole Marinko Đakula.

Đakula je također rekao kako je u školi održana i izvanredna sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je bilo govora i o pripremama za Josipov pokop sutra u 13,30 sati na mjesnom groblju u Andrijaševcima.

'Očekujemo kako bi stručnjaci za psihološku pomoć u školu trebali doći najkasnije do četvrtka. Iako naši nastavnici znaju kako se ponašati u takvim prilikama, ipak nitko od nas nije dovoljno stručan za ovakva krizna stanja', kazao je Đakula.

Također je isključio svaku usporedbu tučnjave nakon koje je smrtno stradao Josip Klasnić sa stradanjem Luke Ritza.

'Luka Ritz preminuo je nakon napada pripadnika bande, a ovdje je riječ o tučnjavi među učenicima koja je rezultirala neželjenim ishodom', kazao je Đakula, dodavši kako ni jedan od osumnjičenih učenika, koji su sudjelovali u napadu na Klasnića, nije bio problematična ponašanja. 

>> Tinejdžer pretučen zbog osvete?

>> VIDEO: Privedeno 11 maloljetnika

>> Potvrđeno: Dječak preminuo od posljedica tučnjave

Najavio je međutim kako će svi oni za koje se utvrdi da su izravno sudjelovali u napadu na Josipa Klasnića morati snositi posljedice, a one, kako je najavio, podrazumijevaju isključenje s nastave s pravom polaganja razrednog ispita.

Djelatnici vukovarsko-srijemske Policijske uprave sproveli su u nedjelju Istražnom sudu Županijskog suda u Vukovaru Milanu Kojiću 11 maloljetnika osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi.

Petorica maloljetnika istražnom sucu sprovedena su zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama, a ostali pod sumnjom da su sudjelovali u tučnjavi.

Nakon saslušanja istražni sudac Milan Kojić pustio je šestoricu osumnjičenika kućama, a za petero sudionika tučnjave odredio je 48-satno zadržavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene