Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnuta beba još uvijek kritično

Psihijatri negiraju odgovornost: Napadač na bebu nije bio u teškom psihičkom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treći dan nakon što je psihički bolesnik u Splitu napao i teško ozlijedio dvomjesečnu djevojčicu, beba je još u životnoj opasnosti, na aparatima na intenzivnoj njezi.

Nažalost, još nema znatno boljih informacija o dvomjesečnoj djevojčici koju je bolesnik zgrabio majci iz kolica, bacio je na tlo i udarao nogama. Dijete je stabilno, ali vrlo teško zbog ozljeda glave. Podsjetimo, majka napadača tvrdila je da su psihijatri odbili pomoći njenom sinu. 'On je u četvrtak uzeo nalaz i otišao s uputnicom kod liječnika. A oni ga nisu htjeli primiti, tvrdili su da nema mjesta te ga poslali kući', kaže majka napadača.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Zašto je psihički bolesnik bio na slobodi?

A dok su ovih dana svi sa užasom pitali zašto psihijatri nisu primili bolesnika kada je dva dana prije nesreće tražio pomoć psihijatri danas uvjeravaju kako oni nisu krivi. Govorilo se da će čak interna istraga utvrđivati odgovornost. No, predstojnik splitske Psihijatrije Goran Dodig poručuje kako je dežurni psihijatar primio bolesnika u četvrtak, razgovarao sa njim i zaključio kako nije u teškom psihičkom stanju i ne treba hitno zadržavanje u bolnici. Na splitskoj psihijatriji je dugo radio i sudski psihijatrijski vještak Mijo Milas. Sjeća se da se pacijente u teškom stanju uvijek primalo. 'Ti psihijatri i osoblje su toliko senzibilizirani na moguću opasnost da oni redovito prime bez uputnice. Ako nema mjesta dovuku madrac pa ga stave na pod', tvrdi Mijas.

No, psihijatri su ovaj put prosudili ne zadržati pacijenta. Mijo Milas ističe i da ovakav okrutan slučaj napada na bebu nije vidio u više od 30 godina rada u struci. Vjeruje da je dugogodišnji ovisnik uz psihičku bolest taj dan konzumirao i neku drogu . Ne ecstasy, nego vjerojatno anđeoski prah. Ta droga posve izobličuje svijest konzumentima.

Obitelj napadača posve je revoltirana zbog tvrdnji psihijatara da nije bilo razloga za zadržavanje njihovog sina i brata u bolnici prije napada. Kažu, danima je bio posve rastrojen i nije uzimao lijekove. Pred kamere danas ipak nisu htjeli. Za psihijatre, ova je priča izgleda završen slučaj. Kažu eto, nisu krivi. Što o svemu misle slomljeni roditelji nesretne djevojčice, još ih se nitko ne usudi ni pitati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene