Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U KB Split i dalje bez komentara:

Zašto je psihički bolesnik bio na slobodi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon desetak bezuspješnih poziva ravnatelju Klinike za psihijatriju u Splitu Goranu Dodigu i ravnateljstvu KBC Split nismo uspjeli dobiti komentar na navode majke 32-godišnjeg psihijatrijskog bolesnika koji je prije nekoliko dana napao bebu.

Na molbu da komentiraju navode majke koja tvrdi da je njezin sin nekoliko dana prije nego što je napao bebu sam potražio pomoć na psihijatriji, no tamo je odbijen zbog gužve u bolnici i činjenice da kod sebe nije imao zdravstvenu iskaznicu, ravnatelj Psihijatrijskog odjela i ravnateljstvo bolnice se oglušilo. Goran Dodig jedino je novinarima izjavio kako će se on izjasniti ravnateljstvu, a ravnateljstvo kaže kako je za sve odgovoran Psihijatrijski odjel.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača!

>> 'Krivi su s psihijatrije što su ga pustili'

Mijo Milas, sudski psihijatrijski vještak kaže da u svojoj 30-godišnjoj radnoj praksi nikada nije čuo za sličan napad psihijatrijskog bolesnika na dijete te tvrdi da je riječ o izrazito netipičnoj situaciji. Pretpostavlja da je bolesnik u vrijeme napada bio pod utjecajem droge, a prema načinu ponašanja Milas kaže da bi se moglo raditi o tzv. anđeoskom prahu koji može izazvati takve situacije.

'Hitan slučaj uvijek može biti primljen'

Ravnatelj psihijatrijske bolnice Vrapče, prof, dr. Vlado Jukić na upit je li moguće da psihijatrijski bolesnik bude odbijen zbog gužve u ustanovi kaže da hitan slučaj uvijek može biti primljen, bez obzira kolika je trenutna gužva u bolnici. I dok ravnateljstvo splitske bolnice i Psihijatrijski odjel odbijaju obavezu da se izjasne javnosti, beba koja je brutalno napadnuta proteklu subotu još je uvijek u kritičnoj situaciji i liječnici se i treći dan bore za njezin život.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene