Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica završetka 'pravne Oluje'

VIDEO Prisjetite se: Na današnji dan oslobođeni Gotovina i Markač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklo je dvije godine otkako je haški sud donio oslobađajuću presudu u slučaju generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Podsjetimo, 16. studenoga 2012. Oko 100.000 ljudi dočekalo je generale na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Ante Gotovina tada je poručio da se treba okrenuti budućnosti, a Mladen Markač je rekao da je domovinu uvijek nosio u srcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Godina slobode' Iza kulisa povijesnog dana ponosa i slave – oslobađanje generala Gotovine i Markača! Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

'Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na 'i'. Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti svi zajedno', rekao je tada Gotovina.

GOTOVINA: Okrenimo se budućnosti!; MARKAČ: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

VIDEO i FOTO: Pogledajte slavlja povijesnog dana diljem Hrvatske!

'Moram zahvaliti svima koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže. U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu, a domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam i bilo mi je puno lakše. Znao sam da nije bilo zločinačkog poduhvata i da su Hrvatska vojska i hrvatska policija časno oslobodile svoju domovinu', rekao je Markač okupljenom mnoštvu s pozornice na Trgu bana jelačića.

Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo je oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nakon što je sud odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca, a sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti. (B.V./VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene