Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milinović demantira

Preminula jer ekipa Hitne pomoći nije imala opremu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinska pomoć u Umagu nije uspjela spasiti život ženi u infarktnom stanju.

Ministar zdravstva Darko Milinović potvrdio je slučaj, ali i opovrgnuo pisanja medija kako je žena preminula zbog neekipiranosti tima T-2 (vozač, medicinska sestra) i nedostatka uređaja za reanimaciju.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi Ilegalna gradnja u Umagu Od kamp prikolica do vila s bazenima VIDEO: Velika akcija inspektorata: Kraj za ilegalne graditelje, imaju rok od 15 dana...

'Takvi slučajevi događali su se i prije, samo su sada pod posebnom pažnjom medija i javnosti. Nije istina da ekipa Hitne pomoći nije imala delfibrator. Reforma Hitnih medicinskih pomoći je dobra, da je nije bilo, drugi tim, točnije ovaj koji je stigao do kuće žene, ne bi ni postojao', rekao je Milinović.

Umaški T-1 tim u kojem je i liječnik u trenutku poziva u pomoć bio je na terenu, a u prostorijama HMP Umag dežurao je tim T – 2, kojeg po novom ustrojstvu od 21 sat do 7 sati, čine medicinska sestra ili tehničar i vozač.

Početkom studenog pred zaključanim vratima Hitne medicinske pomoći na otoku Krku preminuo je stariji muškarac, dovezen osobnim automobilom u besvjesnom stanju. U tom je trenutku jedini tim Hitne pomoći s Krka bio na putu za Rijeku s kritičnim pacijentom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene