Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog reorganizacije hitne službe?

Krk: Preminuo pred zaključanima vratima Hitne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred zaključanim vratima Hitne medicinske pomoći na otoku Krku prošli četvrtak preminuo je stariji muškarac, dovezen osobnim automobilom u besvjesnom stanju.

U tom je trenutku jedini tim Hitne pomoći s Krka bio na putu za Rijeku s kritičnim pacijentom. Očitovanje o nesretnom događaju tražili smo od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Oni kažu kako se navedeni slučaj dogodio u redovno radno vrijeme ambulanti opće medicine koji su dužni raditi u dvije smjene. 'Prostori obiteljske ambulante moraju sadržavati medicinsku opremu među kojoj je defibrilator kao i ostala potrebna oprema za reanimaciju stoga ne postoji opravdani razlog da istu nisu upotrijebili', navodi se u priopćenju.

'Reorganizacija hitne medicinske službe u Primorsko-goranskoj županiji je u tijeku, ali još nije provedena do kraja jer Zavod za hitnu medicinu PGŽ nije potpisao ugovor o provođenju djelatnosti hitne medicine s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje', stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Naglašava se da je navedeni ugovor potpisan, na Krku bi bili ugovoreni Tim T1 i Pripravnost, te bi dispečer medicinske prijavno-dojavne jedinice bio u mogućnosti, po odlasku Tima T1 na prethodnu intervenciju, pozvati tim Pripravnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene