Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio deportaciju

Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Premijer Andrej Plenković okupio je ministre na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjeg odmora.

Premijer Andrej Plenković okupio je ministre na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjeg odmora, a na početku je rekao da Vlada posljednjih tjedana nije mirovala.

"Da se osvrnem na sastanak s turističkim sektorom. Ova sezona je zasad odlična, a predsezona je bila jedna od najboljih i pozitivno se reflektirala na kontinentalni turizam", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Nermin Sulejmanović sutkinja prijavila policiju Policajka suspendirana zbog kontakata s trostrukim ubojicom Sulejmanovićem: Otkriveno i je li odala Nizaminu lokaciju

Važna tema koja je obilježila protekle tjedne, nastavio je, bile su vremenske nepogode.

"Bile su angažirane sve službe, sveukupno oko 5000 ljudi, koji su bili na raspolaganju našim sugrađanima. Zaista je taj angažman bio pozitivan i uspješan. Postojala je vrlo kvalitetna organizacija", rekao je premijer.

"Isto tako, bili smo prva zemlja koja je pomogla Sloveniji, koju su također pogodile poplave u kojima je poginulo šest osoba", dodao je.

Premijer se osvrnuo i na borbu s afričkom svinjskom kugom.

"Situaciju na terenu za sada ocjenjujemo stabilnom jer već nekoliko tjedana nije zabilježeno širenje kuge izvan zaraženih područja. Očito je da se ljudi na tim područjima pridržavaju propisanih mjera", rekao je.

Pročitajte i ovo U bunaru pronađeno tijelo bebe teško ubojstvo Ovo je bunar u koji je bačena beba, oglasio se stočar koji ju je našao: ''Užasnut sam. Otad ne spavam''

Premijer je govorio i o navijačima Dinama koji se nalaze u pritvoru u Grčkoj.

"Treba još jednom ponoviti da se Vlada protivi huliganizmu. Takvo ponašanje predstavlja negaciju sporta, čini štetu ugledu Hrvatske, čini štetu hrvatskom nogometu. Mi pružamo maksimalnu pomoć hrvatskim državljanima, a njih je u pritvoru više od 100. Podsjećam da je naša policija obavijestila grčku policiju o potencijalnom dolasku navijača", napomenuo je Plenković.

"Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered ili nanošenje fizičkih ozljeda ili uništavanje materijalne imovine. Tražio sam da se u Hrvatsku što prije deportiraju oni za koje se utvrdi da nisu sudjelovali. Naše će službe komunicirati s grčkim vlastima i pružiti im potporu", istaknuo je.

Premijer je zahvalio ministrima Tomi Medvedu i Mariju Banožiću na njihovoj ulozi u imenovanja novog čelnika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije te je naglasio da problema oko tog pitanja nije ni trebalo biti jer je Vlada i prije imala prijedlog kandidata.

Također je komentirao reakcije ne uvođenej neradne nedjelje i proglašavanju sajamskih dana.

"Cilj je pronaći balans između poslovnog i privatnog života. U zakonu je naznačeno što sajmeni dani znače i tu nema dilema. Kroz određeno vrijeme će sve doći na svoje. Brojne europske zemlje imaju reguliran rad nedjeljom i njihovi su građani to prihvatili. Ne vidim to kao problem za hrvatsko društvo", istaknuo je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene