Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči ljetnog predaha

Plenković odgovorio Milanoviću: "MUP nije neka trač-baba da mene o svemu izvještava"

Dan nakon posljednje sjednice Vlade prije ljetnog predaha premijer Andrej Plenković provodi u Opatiji. Tema je turizam, od kojega Vlada i ove godine ima velika očekivanja, a krenula je i u veliku reformu.

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Opatiji, gdje je stigao na konferenciju "Hrvatski turizam u Schengenu i eurozoni", te je ondje izašao pred novinare.

"Po brojevima i po prihodima u turizmu smo iznad rezultata prošle godine. Imali smo loše vremenske uvjete, ali sveukupno je cijeli sektor zadovoljan. Nakon što smo ove godine ušli u Schengen i eurozonu, rezultati i doprinos turizma su i dalje na izuzetno kvalitetnoj razini", rekao je premijer.

Plenković je komentirao i optužbe predsjednika Zorana Milanovića.

"On misli i nastoji uvjeriti hrvatsku javnost da je njegov model upravljanja model kojim mi djelujemo. Kad njegov ured dopis MUP-u, on pretpostavlja da u tom odjelu MUP-a kod zaposlenika i službenika postoji momentalni refleks se odmah obavijesti premijera. Ako je to bilo u njegovo vrijeme, to tako ne funkcionira u našoj Vladi. MUP obavlja svoje zadaće. Oni nisu neka trač-baba da o svim informacijama izvještavaju svakoga pa i mene", rekao je.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Tragedija u osnovnoj školi Ocu dječaka ubojice iz Beograda produžen pritvor, poznato za koliko

"Gospodin Dodik, kada inače prolazi Hrvatsku, veleposlanstvo BiH javi Ministarstvu vanjskih poslova gdje će se kretati. Ovdje je takva nota izostala", dodao je.

Napomenuo je da ne ne zna o čemu se razgovoralo na sastanku.

"Niti smo znali da će doći, niti nas je konzultirao. Milanovićevi jataci nas često optužuju da se ne konzultiramo s njima niti s oporbom, a ovdje imate primjer da izabrani dužnosnik BiH dolazi u Hrvatsku helikopterom MUP-a Srbije. Pitajte Milanovića kakav je karakter susreta. Ne znam na čiju je inicijativu pozvan, to pitajte Milanovića", rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Ostaci nestalog alpinista Ledenjak Theodul Topljenje leda otkrilo stravičnu tajnu koju je alpski glečer skrivao desetljećima

Na pitanje o aferi u HEP-u, Plenković je sarkastično odgovorio da Vlada radi na pritisak oporbe i da tako funkcionira već sedam godina. Također se osvrnuo na štrajk u pravosuđu.

"Štrajk je gotov nakon što smo postigli dogovor. Ja nemam nikakve podatke da nedostaje radnika. Imamo podatke o onima koji rade", rekao je.

Na kraju je otkrio kako će izgledati njegov godišnji odmor.

"Ne znam kako će sutrašnja subota izgledati, ali je u interesu posvetiti vrijeme vlastitoj djeci i supruzi. Sigurno ću igrati košarku, ali to ne ovisi samo o meni, nego i o tome hoće li moji prijatelji s kojima igram biti u Opatiji sada kada sam ja ovdje", istaknuo je.

HEP – tema kojom se Vlada neće baviti

Temom prodaje viškova plina HEP-a premijer Andrej Plenković trenutačno se, kaže, ne bavi, niti će se time baviti idućih nekoliko tjedana.

''Odstupanja su se dogodila. Detaljno ćemo vidjeti kako i zašto, ali to nije neka tema koja je predmet našeg interesa danas niti će biti idućih nekoliko tjedana'', rekao je u izjavi za medije nakon jučerašnje sjednice Vlade.

Bila je to posljednja sjednica prije ljetnog predaha, a rečeno je premijerov odgovor nakon što su ga novinari pitali o plinskoj aferi, o kojoj ni nakon nekoliko tjedana još nije uspio prikupiti tražene informacije.

Dok se čeka hoće li jesen biti jasnija kad je riječ o tome, sredina ljeta idealna je opet za jednu od omiljenih tema (svih) vladajućih.

Ulaskom Hrvatske u eurozonu i pristupanjem šengenskom prostoru od početka ove godine, hrvatski turizam postao je još konkurentniji na međunarodnom tržištu i još bliži svojim gostima, ne propušta istaknuti Plenković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Rat zbog Dodika Milanović uzvraća udarac: "Objavljujemo dokaz!"

Pročitajte i ovo Požar na Siciliji Užas na jugu Italije Vatrena stihija Siciliju pretvara u pepeo, tko je kriv za pakao na zemlji? ''Neki izgube kontrolu nad vatrom, neki namjerno pale - piromani, zavađeni susjedi...''

Prostor Schengena obuhvaća 27 europskih zemalja i više od 423 milijuna stanovnika, a Hrvatska oko 90 posto turističkog prometa ostvaruje upravo na zapadnoeuropskim tržištima.

Početkom iduće godine na snagu bi trebao stupiti i Zakon o turizmu, prvi krovni zakon o toj djelatnosti, koji je prije nekoliko dana pušten u javno savjetovanje, koje će trajati do 26. kolovoza.

Između ostalog, kao obavezu predviđa donošenje plana upravljanja destinacijom i jedan je od ključnih priloga sveobuhvatnoj reformi turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene