452202
452202
452202
452202
452202

'Pobjednički SDP mora rješavati probleme građana'

  • , 03.10.2016., 09:25
  • Autor:
  • komentara

Orsat Miljenić, jedan od kandidata za izbore za predsjednika SDP-a, od 9 sati predstavlja svoj izborni program.

 
 
 
 
Miljenićev program za SDP (Video: Dnevnik Nove TV)
Miljenićev program za SDP (Video: Dnevnik Nove TV)

U sjedištu SDP-a, Orsat Miljenić, jedan od kandidata za šefa SDP-a, predstavlja svoj izborni program članovima te stranke.

"Nisam pripremio klasičan program", istaknuo je na početku Miljenić. Naglasio je da je njegova vizija SDP-a takva da SDP mora biti pobjednička stranka.

"U narednih mjesec dana nastojat ću razgovarati sa što više članova da čujem što ih muči", istaknuo je Miljenić.

Miljenić je dodao da će u konačnom, završnom dijelu kampanje, ići sa zajedničkim programom svih članova, jer je i on samo član SDP-a, kako je sam istaknuo.

"Cilj je povratak na vlast i pobjeda na idućim parlamentarnim izborima. Cilj nije povratak na vlast radi vlasti, nego zato što nudimo bolje nego druga strana", poručio je Miljenić.

"SDP mora rješavati probleme građana i slušati ih", rekao je Miljenić.

"Moramo imati jasne stavove o društvenim temama. SDP mora imati stav o tome, jer ako nemate stav, ne možete očekivati da vas netko slijedi", smatra Miljenić.

"SDP se mora pripremati za samostalan izlazak na izbore. To je dobro za svaku stranku, da testira sebe. To nam je test", rekao je Miljenić. Spomenuo je i unutarstranački referendum te naglasio da bi i članovi stranke trebali reći što misle o tome.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon izlaganja, Miljenić je poručio da on nije za opciju vlade iz sjene, što se rada u oporbi tiče.

Na upit zna li koliko će koštati njegova kampanja, Miljenić nije dao konkretan odgovor. "Stranka je donijela pravila kako ćemo se financirati kad kampanja službeno i počne. Ako me pitate za tjedan dana, bolje ću vam reći", rekao je Miljenić.

Nije htio komentirati izborni rezultat i je li SDP izgubio u koaliciji s drugim strankama te isto tako nije htio prognozirati rezultat SDP-a za iduće parlamentarne izbore. "Neću vam u ovom trenutku definirati što će biti za četiri godine. Želim stvarati pobjedničku stranku", rekao je Miljenić.

"Mislim da je samostalni izlazak dobra opcija za svaku stranku", dodao je.

Miljenić je devet kandidata za šefa SDP-a komentirao na način da je pokazao obje šake i uputio na prste na njima. "Svi smo dio iste ruke. Svi različiti, no kad se stisnemo to je čvrst SDP", poručio je.

Proteklog tjedna svoj je izborni program članovima SDP-a predstavio i Ranko Ostojić, trenutni potpredsjednik te stranke.

U utrci za predsjednika SDP-a trenutno se nalazi čak devet kandidata. Među objavljenim su kandidaturama za nasljednika ili nasljednicu Zorana Milanovića na čelnom mjestu SDP-a, Davor Bernardić, Karolina Leaković, Orsat Miljenić, Tonino Picula, Gordana Sobol i Vesna Škulić, svi iz Zagreba, te Domagoj Hajduković iz Osijeka, Ranko Ostojić iz Splita, te Dušan Polovina iz Zadra.

Predsjednika ili predsjednicu stranke birat će neposredno oko 37.000 članova i članica SDP-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se