Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijske i gradske organizacije HDZ-a

'Mi smo čvrsti, ništa nas ne može poljuljati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Ive Sanadera da se vrati u Sabor dovela je do opće mobilizacije HDZ-a.

Nakon sinoćnjeg sastanka s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor u Zagrebu, sve županijske i gradske organizacije obratile su se medijima dajući potporu aktualnoj predsjednici Vlade i ograđujući se od nekadašnjeg premijera.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Unatoč nagađanjima i kritikama oporbe, većina u Saboru je, tvrde osigurana. Upozoravaju da bi prijevremeni izbori znatno usporili gospodarski oporavak i ulazak u Europsku uniju. Ivo Sanader kojeg, poručuju iz HDZ-a, očito podržava i SDP svojim djelovanjem, osim rušenja Vlade, želi i zaustaviti premijerkinu borbu protiv korupcije.

'HDZ gleda i na povratak Ive Sanadera u Sabor. Smatramo da razlozi tog povratka nikako nisu usmjereni ka boljitku RH i građana, nego su u pokušaju unošenja razdora u HDZ i rušenje Vlade, u pokušaju usporavanja pregovora s EU, i naravno u zaustavljanju programa borbe protiv korupcije', naglasio je Gordan Jandroković.

'Uvijek sam podržavao HDZ i njegovog predsjednika. Tako i danas radim', rekao je Stjepan Fiolić. 'Ovo je potpora politici hrvatske Vlade, posebno našoj predsjednici Jadranki Kosor, koja hrabro i odlučno predvodi programe', dodao je u Splitu Kruno Peronja.

'Ja sam bio prijatelj Ive Sanadera i ostajem prijatelj Ive Sanadera, ali ja sam bio član HDZ-a i ostajem član HDZ-a', pojasnio je Jerko Rošim.

'Mi ga gledamo kao novog hrvatskog judu koji je u najtežim trenucima za hrvatsku državu, kada je bila kriza u vrhuncu napustio RH i ostavio nas na cjedilu. Takvi nam više ne trebaju', smatra Josip Đakić.

'Najbolja potvrda te čudne veze između Sanadera i SDP-a je svjedočenje pred istražnim povjerenstvom i odnos SDP-a prema odbjeglom premijeru, prema pobjegulji', pojasnio je u Virovitici Tomislav Ivić.

>> 'Naravno da podržavam Jadranku Kosor'

'Ne može nas ništa poljuljati, mi smo čvrsti, ovo je samo politička igra, koja nije samo politička, ona je i osobna jer se neki žele zaštititi i spasiti. Većina u Saboru je neupitna, da li jedan vise ili manje neće uopće dovesti u pitanje funkcioniranje Sabora i većine u Saboru', rečeno je u Varaždinu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene