Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocijenio državnu revizoricu

Mesić: Da imamo strategiju privukli bi i investitore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić rekao je kako bi gospodarski projekti Jadranke Kosor privukli strane investitore kada bi RH imala razvojnu strategiju.

'Ako mi nudimo samo projekte, a nemamo regulativu koja će omogućiti da se ti projekti realiziraju, onda neće biti koristi', ustvrdio je bivši predsjednik govoreći i Jadranki Kosor. Nužno je, ističe, omogućiti potencijalnim investitorima olakšice na način da ne plaćaju porez ako dobit ponovno investiraju u proizvodnju. 'Sabor mora promijeniti regulativu, da onaj tko ulaže u Hrvatsku i reinvestira u njoj, na to ne plaća porez, kako bi bio motiviran', rekao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država plaća održavanje Povlaštene cijene za prazne državne rezidencije Slika nije dostupna Mesić primio izaslanstvo komisije za kontrolu javne nabave

>> 'Mesić bi jako dobro prošao na izborima'

Na upit kako ocjenjuje rad državne revizorice Šime Krasnić, Stjepan Mesić je odgovorio djelomično i dodao kako nije na njemu da odlučuje hoće li ona ili neće odstupiti s dužnosti. 'Na drugim je institucijama da to odluče, tu je i u pitanju regulativa. Ako je Šima Krasnić morala utvrditi nezakonitosti u djelovanju institucija, onda je trebalo odrediti i drugi korak, tko će to razriješiti', rekao je Mesić.

'Posao na granici kriminala'

Dodao je kako je još za takvo stanje odgovorno Ministarstvo financija i Carina. 'Ima puno odgovornih', zaključio je Mesić. Što se tiče afere kamioni, rekao je kako mu je jedino bilo važno da se utvrdi da je to posao na granici kriminala.

No, nigdje u svom izvješću revizorica Krasić nije upozorila da je Berislav Rončević tada kupio skuplja vojna vozila i 'zamračio' državni novac. Jedan je to od brojnih primjera u kojima, prema Mesiću, ona itekako zaslužuje kritiku. Ne, i glavni državni odvjetnik.

Odgovore po čijim su se ladicama zavlačila revizorska izvješća i po čijim nalozima, teško će se pronaći.  U odvjetništvu kažu da imaju pune ruke posla, a danas prozvana i najdugovječnija revizorica, na  pozive ne odgovara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene