Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država plaća održavanje

Povlaštene cijene za prazne državne rezidencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atraktivna pozicija, luksuzan smještaj, daleko od očiju javnosti, državne rezidencije imaju se čime pohvaliti. A oni koji na njih imaju pravo, ako ih požele privatno koristiti, dobit će i povlaštene cijene.

Gužva na moru u punom jeku, no ne i u državnim rezidencijama koje se mogu koristiti za odmor. U hvarsku vilu prvi put neće bivši predsjednik Stjepan Mesić. 'Da je bivši predsjednik boravio na Hvaru, on bi platio i određene troškove, ovako ćemo imati prihod nula', rekao je Jozo Sarač iz Ureda za upravljanje državnom imovinom.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

>> Mesić ljetuje u vlastitom aranžmanu

No, ni s prihodom ne bi bilo mnogo više. Rezidencije se koriste po povlaštenim cijenama. Ima ih pravo tražiti pet štićenih osoba u Hrvatskoj, a to su predsjednik Sabora, države, predsjednica Vlade, predsjednik Vrhovnog suda i predsjednica Ustavnog suda. 'I naravno njihovi gosti koje oni preporuče', objašnjava Sarač.

Nedavno je tako na naš račun ljetovala supruga srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Državne rezidencije statusni su simboli država. U susjednoj Srbiji to je Karađorđevo, Sloveniji Kranj, Makedoniji Ohrid. Naših je nekoliko top destinacija poželjnih za ljetovanja ili odmor, a među njima su vila u Dubrovniku, Brijuni s najvećim brojem vila i apartmana smještenih i na okolnim otočićima, Hvar, kao i zagrebačka vila u Visokoj. Za sada nema interesa, unatoč cijenama.

'To je tarifa koja je utvrđena još 2004. godine. Ipak, ako boravi privatno nije mu puna cijena, ali nije mu ni besplatno', kaže Sarač. Pa su dobili cijenu koja se nije mijenjala šest godina, unatoč inflaciji. A možda bi država u konačnici trebala razmisliti i o promjeni namjene rezidencija jer sada se plaća jedino trošak njihovog održavanja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene