Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedica poplava

Katastrofa u Buzetu: Cijelo selo postalo klizište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravu dramu proživljavaju stanovnici sela Juradi pokraj Buzeta gdje su velike kiše cijelo selo pretvorile u nezaustavljivo klizište.

Ionako nestabilnom tlu pogodovala je kišna godina, a obilne oborinske i slivne vode aktivirale su klizanje cijelog sela. Neke su obitelji noćas i evakuirane.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu - 3 Smrtonosne poplave u Brazilu Usred kaosa cvjeta zločin: Ljudi umiru u poplavama i bježe iz domova, a u skloništima se krije nova opasnost Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas?

'Najveće pukotine na dan se šire i do centimetar, a najveće klizište nalazi se u donjem djelu sela gdje postoji opasnost da seoske kuće otkližu niz padinu', objasnila je mještanka Petra Fabian.

>> Vodostaj Neretve pada i kod Metkovića i kod Opuzena

>> Reuters: Najgore poplave na Balkanu u posljednjih 100 godina!

S najkritičnijeg područja noćas su evakuirane dvije obitelji koje su pomoć potražile kod prijatelja iz susjednih sela O povratku je teško govoriti jer se obilne padaline opet očekuju već u utorak.

'Mi smo u prvom redu sve aktivnosti usmjerili na izradu oborinskih kanala jer je procijenjeno da je u ovom trenutku najbitnije da se sva voda iz sela i iznad sela slije na siguran dio', kazao je Siniša Žulić, dogradonačelnik Buzeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene