Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bilo je i uspjeha i neuspjeha'

Josipović: O Bajićevu mandatu odlučuje Hrvatski sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da o mogućem novom mandatu sadašnjega glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića odlučuje ona institicija koja ga bira, a to je Hrvatski sabor te ocijenio kako je u dosadašnjem Bajićevom mandatu bilo i uspjeha i neuspjeha.

'Je li Mladen Bajić zaslužuje još jedan mandat morat će reći onaj tko ga bira, a to je Sabor. U prošlih 12 godina rada Bajića bilo je i uspjeha i neuspjeha, no činjenica je da su otvoreni vrlo važni predmeti koji su umnogome opredijelili odnos Europske unije prema Hrvatskoj, posebice kada je riječ o korupciji i organiziranom kriminalu', rekao je novinarima predsjednik Ivo Josipović koji je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) sudjelovao na proslavi 10. obljetnice Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i 140 godina stručno-savjetodavnog rada u Hrvatskoj u odgoju i obrazovanju.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Na pitanje o rebalansu proračuna, odnosno misli li da je štednja dobar put za gospodarstvo predsjednik je odgovorio riječima 'kako novca u proračunu naprosto nema'. 'Moramo se prilagoditi situaciji kako bismo financije organizirali na bolji način za dobrobit svih, pa i službi koje žive od proračuna', izjavio je.

Josipović: Soči je pravo mjesto za političke poruke

Kad je riječ o najavama mogućega smanjenju plaća učitelja i nastavnika, Josipović je istaknuo da je učiteljsko zanimanje zahtjevna profesija te kako se nada do se učiteljima neće smanjiti plaće. 'Ako dođe do smanjenja plaća učiteljima, doći će do smanjenja plaća svima nama”, izjavio je.

Predsjednik je opovrgnuo bilo kakvu umiješanost u aferu oko novca koji je bio prikupljen za liječenje pokojne Nore Šitum, rekavši kako ne zna detalje toga spora. Kao jedinu moguću poveznicu između njegova Ureda i te afere spomenuo je činjenicu da je član predsjednikova Vijeća sa socijalnu pravdu odvjetnik jedne od strana. 'No, taj gospodin ima i mnoge druge klijente', dodao je.

Novinare je zanimalo i je li za boravka na svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara u ruskome Sočiju, razgovarao s nekim ruskim dužnosnikom o prodaji dionica INA-e u vlasništvu mađarskoga MOL-a, što je Josipović opovrgnuo s kratkim - ne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene