Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide na otvorenje Igara

Josipović: Soči je pravo mjesto za političke poruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović putuje na Olimpijske igre u Soči.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je u četvrtak u Zagrebu da putuje na Olimpijske igre u Soči jer je to pravo mjesto za slanje pozitivnih političkih poruka i dodao kako bi bilo licemjerno koristiti neke političke razloge kao opravdanje da se ne ode na svečanost otvorenja Igara u petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon Moskve Francuska podigla upozorenje na terorizam na najvišu razinu Mladić koji je ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre osuđen na sedam mjeseci zatvora Ide u zatvor Uhićen kradljivac sigurnosnih planova za jedno od najvećih sportskih događanja

'Smatram da su upravo Olimpijske igre i onaj duh prijateljstva koji nose sportaši pravo mjesto da se pošalju pozitivne, ako baš hoćete i političke poruke', rekao je Josipović na marginama tisućite tribine Koordinacije hrvatskih društava prijateljstava u Zagrebu.

'Nije točna informacija da najveći dio (svjetskih čelnika) ne dolazi, mnoge europske države i izvaneuropske će biti predstavljene na otvorenju', kazao je predsjednik novinarima.

FOTO Novinari u čudu: Ovo ih je dočekalo u hotelima u Sočiju

Također je rekao kako osobno smatra da je najvažnija poruka olimpizma mir i razumijevanje. 'Mislim da bi bilo licemjerno koristiti neke političke razloge da se ne ode na Olimpijske igre', rekao je Josipović komentirajući tvrdnje novinara da mnogi svjetski čelnici neće doći zbog stanja ljudskih prava u Rusiji.

'U jednom trenutku sam smatrao da je zbog gospodarske krize bolje ne ići, međutim evo, riječ je o minimalnom trošku zapravo, ali puno važnije od troška su ove političke poruke, posebno u situaciji kada i izražavamo solidarnost u borbi protiv terorizma koji je danas vjerojatno jedna od najvećih opasnosti za čovječanstvo', istaknuo je Josipović.

Na poziv predsjednika Ruske Federacije, predsjednik Josipović sa suprugom nazočit će svečanom otvaranju XXII. zimskih olimpijskih igara u petak u Sočiju. Pozivnicu za sudjelovanje dobio je i od Međunarodnog Olimpijskog odbora.

Uoči otvaranja, Josipović će nazočiti prijemu kojeg priređuje ruski predsjednik Vladimir Putin, a dan kasnije susresti se s hrvatskim sportašima koji sudjeluju na Olimpijskim igrama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene