Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Braća Petrač sama su tražila poligrafsko ispitivanje, Novica prošao?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uvjerena da je na tragu naručitelju šokantnog ubojstva Ivane Hodak! Do sada je ispitano više od 200 osoba, a jutros su na obavijesni razgovor u policiju stigli i sinovi Hrvoja Petrača, Novica i Nikola Petrač.

Nakon što je Zvonimir Hodak njihovog oca neizravno proglasio odgovornim za likvidaciju kćeri, sinovi Hrvoja Petrača, preko medija su otvoreno zatražili poligrafsko ispitivanje.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Nakon 6 sati u krim policiji Novica Petrač prema vlastitoj tvrdnji prošao je poligrafsko ispitivanje.

Novinarima je izjavio da se sprema sutra na pogreb Ivane Hodak, te naglasio kako očekuje da se, nakon što se pronađe ubojica, svi koji su ih prozivali ispričaju obitelji Petrač.

Ispitivanje čeka i Hrvoja Petrača. Policija do sada nije bila u Lepoglavi.

Na slučaju Hodak rade najveći stručnjaci, a ako bude potrebno, tvrde u policiji, tražit će pomoć i međunarodnih snaga.

U svim ovim razgovorima došli smo do niza zanimljivih informacija, a sad sve to trebamo provjeriti. Vjerujem da ćemo mi ovakvim radom uspjeti riješiti to kazneno djelo Dubravko Novak 'Duboko vjerujemo da smo na tragu ubojici. Zato i radimo ovakvim tempom, u ovakvom jakom sastavu, s jakim ekipama jer uistinu vjerujemo da ćemo doći do počinitelja ovog teškog kaznenog djela', izjavio je Dubravko Novak, zamjenik načelnika policije.

Tko je ubojica te s kojim je oružjem likvidirana Ivana Hodak, kao i u kojem smjeru ide istraga, u medijima je bilo milijun verzija.

Iako pištolj nije pronađen, nagađa se da je riječ
o jeftinom amaterskom modelu. Pokaže li se policijski posao promašenim, obitelj Hodak će, prema neslužbenim informacijama, najvjerojatnije pokrenuti privatnu istragu.

No, u policiji su ogorčeni nagađanjima.

'To vam dakako uopće ne mogu potvrditi, ne mogu komentirati, a posebice ne ovakve konstrukcije koje izlaze iz ne znam kakvih informacija', kaže Novak.

Na sastanku se pojavio još kratko aktualni ravnatelj policije Marijan Benko, ali nije bio raspoložen za izjave.

Visoki izvor tvrdi da je policija na tragu naručitelju ubojstva. Navodno bi javnost prve informacije mogla dobiti u roku od 2 tjedna. Iako je imenovanje novih ministara planirano za slijedeći tjedan, premijer inzistira da se to odradi već ovaj petak. Nema sumnje da je sve svoje karte stavio na Tomislava Karamarka.

>> Sanader 'očistio' Vladu i najavio antimafijaški zakon

Šef POA-e dobio je izuzetnu moć, ali i odgovornost. Raspolaže svim informacijama tajne službe koju vodi, a u petak dobiva i policiju. Na čelu POA-e ostaje njegov čovjek od povjerenja, tako da je riječ o svojevrsnoj personalnoj uniji.

Karamarko postaje drugi po moći čovjek u državi, ali neće imati pravo pogriješiti. Ne samo zbog Sanadera, nego zbog javnosti. Navodno je odnos MUP-a i tajne službe bio već mjesecima otežan, a iz policije doznajemo da im POA već mjesecima ne donosi relevantne informacije.

>> Nema informacija o ubojici, policija ispitala 150 osoba

Je li riječ o planiranoj opstrukciji, ili animozitetu dva centra moći, nezahvalno je nagađati. Umjesto da je policijsko-sigurnosni sustav maksimalno zaštitio sve aktere ovog izuzetno delikatnog slučaja 'Zagorec', oni su navodno mjesecima jedni druge pratili i jedni drugima uskraćivali informacije. Sada bi napokon trebali otkriti tko je ubojica nevine djevojke.

'Trebamo povratiti osjećaj sigurnosti građana'

Prijatelji i poznanici ubijene Ivane Hodak i jučer su dolazili izraziti sućut potresenoj obitelji. Zbog znatiželjnih pogleda, policija je ogradila uže područje.

'Ono što mi trebamo da bismo povratili osjećaj sigurnosti građana je izmijeniti cijeli sustav', izjavio je Miroslav Tuđman.

>>
Likvidirana kći odvjetnika Zvonimira Hodaka

>> VIDEO: Tko je bila Ivana Hodak

>> Policija razgovarala s 50-ak osoba, ubojice Ivane Hodak još ni traga

Petrač šokiran

U međuvremenu, sinovi Hrvoja Petrača došli su u posjet ocu u Lepoglavi. Nakon trosatnog razgovora nisu bili raspoloženi za izjave, ogorčeni jer ih je Zvonimir Hodak neizravno optužio za zločin. Sa službenog puta Petračev odvjetnik, Rajko Mlinarić, u telefonskom nam je razgovoru rekao kako se s Hrvojem Petračem čuo još sinoć.

Mlinarić dodaje da obitelj Hrvoja Petrača, iako šokirana optužbama Zvonimira Hodaka, nije tražila policijsku zaštitu. 'Sinoć mi je prenio da je šokiran, da je pogođen, da je u šoku, a onda i da je dodatno pogođen i iznenađen što je odvjetnik Zvonimir Hodak tako istupio i njega doveo u taj događaj', rekao je Rajko Mlinarić, odvjetnik Hrvoja Petrača.

'Hrvoje Petrač me uvjeravao da on apsolutno nema nikakvih saznanja o tome, nikakvih osobnih veza i da mu je nejasno zašto je Hodak tako reagirao. Rekao je da je on poznavao Ivanu Hodak jer je Zvonimir bio njegov odvjetnik u početku', dodaje Rajko Mlinarić.

Obitelj Petrač, dodaje, priželjkuje da policija što prije pronađe počinitelja.

Ljubo Pavasović Visković, u samo nekoliko trenutaka na najgori je mogući način ostao bez djevojke. U telefonskom razgovoru doslovno jecajući uspio je samo reći da je duboko potresen i da ne može razgovarati.

Ivanu ubio profesionalac?

Sumnja se da je hladnokrvno ubojstvo Ivane Hodak počinio profesionalni ubojica koji je bez imalo grižnje savjesti ispalio dva metka u sljepoočnicu i vrat. S obzirom da je znao gdje će se mlada pripravnica i u kojem trenutku pojaviti, očito je imao pomagače koji su ga dobro opskrbljivali informacijama.

Supruga Hrvoja Petrača sinoć je oko 18 sati samoinicijativno stigla u Heinzelovu kako bi dala svoje viđenje situacije. Jučerašnje pismo u kojem njezina obitelj izražava duboku sućut obitelji Hodak, poslala je u dogovoru sa svojim suprugom. Policijsku zaštitu nitko iz obitelji nije zatražio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene