Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema informacija o ubojici, policija ispitala 150 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo Ivane Hodak i dalje je misterij. Nakon što je otac likvidirane Ivane, odvjetnik Zvonimir Hodak za ubojstvo kćeri još jučer neizravno optužio Hrvoja Petrača. Odmah je stiglo otvoreno pismo obitelji Petrač koja je izrazila suosjećanje.

Obitelj Petrač također je odgovorila kako nema veze s okrutnim ubojstvom. Alica Petrač bila je na policiji, ali tamo nije tražila zaštitu već da se smanje pritisci prema njezinoj obitelhji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Druga oslobađajuća presuda Zagorec oslobođen optužbe za klevetu Snježane Šiprak Slika nije dostupna Komentar Ivane Petrović Šlogar je osuđen onako – 'od oka'

Pred stanom obitelji Hodak i jutros gore svijeće. Brutalna likvidacija mlade pripravnice iz dana u dan pretvara se u žestoki obračun.

Iako duboko potresen zbog gubitka kćeri, Zvonimir Hodak još jučer je najavio da ne odustaje od obrane generala Zagorca, a za ubojstvo kćeri neizravno je optužio obitelj Petrač.

Bilo je to dovoljno da odmah stigne i reakcija obitelji Petrač. U otvorenom pismu koje su sinoć poslali javnosti izjavili su da suosjećaju s obitelji Hodak, te da i oni žele da policija što prije pronađe Ivaninog ubojicu.

Policija je u dosadašnjoj istrazi ubojstva Ivane Hodak obavila oko 150 obavijesnih razgovora, rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak ističući da se nastavlja intenzivna istraga u koju su se uključili i stručnjaci iz drugih policijskih uprava.

Novak je dodao kako se u Centru za kriminalistička vještačenja analiziraju svi tragovi uzeti s mjesta ubojstva 26-godišnje djevojke.

'Nastojimo da ta istraga ide brzim i kvalitetnim tempom kako bi što prije došli do počinitelja toga teškog kaznenog djela'.

>> Petrači izrazili sućut Hodakovima

>> 'Neću odustati nego ću ga braniti još 150 puta žešće'

>> Pale se svijeće i poziva na antimafijaški prosvjed

U međuvremenu, sve je jasnije da je hladnokrvno ubojstvo Ivane Hodak počinio profesionalni ubojica koji je bez imalo grižnje savjesti ispalio 2 metka u sljepoočnicu i vrat. S obzirom na to da je znao gdje će se mlada pripravnica i u kojem trenutku pojaviti, očito je imao pomagače koji su ga dobro opskrbljivali informacijama.

No, građanima je toga dosta. U znak prosvjeda protiv mafijaških ubojstava i nasilja sinoć su se spontano okupljati u većim hrvatskim gradovima. Uz minutu šutnje palile su se svijeće, dijelili letci, a prosvjedu su se priključile i mnoge javne osobe.

Za ovo posljednje u nizu ubojstava, policija je digla sve raspoložive snage na noge, država smijenila ključne ministre, pao je i ravnatelj policije, ispitane su na stotine ljudi. No, ubojici još nema traga. Hoće li i ovo ubojstvo ostati nerazriješeno i do kada?


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene