Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Pavelić

O BONUSU OD 2,3 MILIJUNA KUNA 'Ne odričem se ničega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić u petak je u Vinkovcima, gdje je potpisao ugovor o realizaciji projekta „ForestFlow“, još jednom ponovio kako se neće odreći ničega iz svoga ugovora pa tako niti bonusa od 2,3 milijuna kuna, ali je spreman na razgovore s mjerodavnima kako bi vidjeli koje je kompromisno rješenje.

„Moj ugovor nije tajan, ali je poslovna tajna kao i u drugim poduzećima. Članci ugovora su takvi kavi jesu. Ako netko uspije zaraditi neki novac koji do tada nije bio zarađen, onda ta osoba ima pravo na nagradu za taj posao. Ta nagrada se zove plaća, bonus i slično", rekao je Pavelić odgovarajući na novinarski upit koliko su moralni takvi bonusi u ugovorima čelnika javnih poduzeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliko razočarenje Umirovljenik htio dodatno zaraditi pa dobio znatno manji iznos, jedna stvar bila je ključna: "Ostao sam u šoku" Goleme štete na šumama - 3 Milijun i pol kubika "Nema mirovanja, cijelo ovo ljeto će se intenzivno raditi": Golema šteta u šumama nakon nevremena

"Ne odričem se ničega, ali je otvoren prostor za razgovore s mjerodavnima da sjednemo i razgovaramo i vidimo koje je kompromisno rješenje," rekao je.

Kazao je i kako su u šest mjeseci ove godine, od kako je uveden daljinski nadzor, vozila Hrvatskih šuma napravila 1,2 milijuna kilometara manje, a pri tome su obavili sve poslove.

Odbacio je prozivke sindikata napominjući kako je njihov cilj imati što veći broj članova radi sindikalne članarine i djelovanja dok su u isto vrijeme Hrvatske šume trgovačko poduzeće koje ima cilj da ostvari i dobit.

Pavelićevo odbijanje da se odrekne bonusa, ali i najava mogućeg kompromisa, dolazi nakon niza kritika u javnosti i poziva da se odrekne potraživanja.

Mediji su naime nedavno objavili da Uprava Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Ivanom Pavelićem i članom Uprave Ivanom Ištokom tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi predviđeni ugovorom koji je u ime Skupštine Hrvatskih šuma s upravom potpisao tadašnji, SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Višemilijunske bonuse u državnoj tvrtki predstavnici mnogih stranaka i civilnog društva ocijenili su sramotnim.

Nakon toga je Jakovina rekao da je ta uprava dobro poslovala, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no da bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja. Na odustanak od potraživajna su pozvali i član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić i predsjednik stranke Zoran Milanović, koji je ocijenio da su bonusi u Hrvatskim šumama "propust". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene