Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovi eurozastupnici protiv rušenja Vlade

HDZ: Treba vidjeti ima li u ovom pismu elemenata kršenja stranačkog statuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi europarlamentarci uputili su danas dopis saborskim zastupnicima HDZ-a uoči glasanja o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Pismo koje je naslovljeno na zastupnice i zastupnike HDZ-a u Saboru potpisuju Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier. Europarlamentarci apeliraju na kolege u Saboru da ne ruše Vladu, odnosno da ne glasuju za opoziv premijera Tihomira Oreškovića što je prijedlog HDZ-a koji je danas uvršten u dnevni red Sabora.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale? Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

Reporter Andrija Jarak u Vijestima Nove TV rekao je kako je HDZ komentirao ovu situaciju te poručio kako 'treba vidjeti ima li u ovom pismu elemenata kršenja stranačkog statuta i odredbi.'

'Uvjereni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. U ovom trenutku smatramo da je, umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost. Izražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasujete po savjesti za dobrobit Hrvatske', navodi se u dopisu HDZ-ovih europarlamentaraca.



Ocjenjuju kako je stabilnost Vlade ključna za oporavak gospodarstva što je bio glavni prioritet HDZ-ovog programa te da pozitivne gospodarske trendove treba iskoristiti. Naglašavaju kako je sljedeća godina jedna od financijski najzahtjevnijih u povijesti Hrvatske.


Davor Ivo Steir objavio je u utorak na Twitter profilu 'Živio dr. Tuđman' i to nakon što je Miroslav Tuđman potvrdio da nije potpisao zahtjev za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Miroslav Tuđman i Damir Krstičević pojasnili su danas u Saboru zbog čega nisu potpisali zahtjev za opoziv Oreškovića, a izrazili su i skepsu oko toga hoće li uopće doći do glasovanja o tom prijedlogu HDZ-a. Kazali su da rušenje premijera vodi novim izborima koji u ovom trenutku nisu dobri za Hrvatsku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene