Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planet Solar

FOTO Neobična jahta snimljena pokraj Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najegzotičnijih high tech jahti snimljena u Jadranu pokraj Dubrovnika.

Jahta na solarni pogon, odnosno high tech dvotrupac, uočen je kraj Dubrovnika. Po svemu sudeći stigao nam je eksperimentalni brod Planet Solar koji je do sada postavio više rekorda ploveći isključivo na solarni pogon, između ostalog oplovio je svijet isključivo na snagu sunca, piše Dubrovački vjesnik.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Ruski multimilijarder ponovo u Hrvatskoj!

Brod je fotografirao čitatelja. Plovilo Plante Solar dugo je 31 metar, solarni paneli mogu proizvesti 103 kilovata, ali mu je za ekonomičnu plovidbu dovoljno i dvadesetak, dok se ostatak energije može trošiti na ostale brodske funkcije.

Površina solarnih panela za pogon iznosi skoro petsto kvadrata što je dovoljno za autonomnu plovidbu oko svijeta. Planet Solar ima šest blokova velikih litij ion baterija za pogon kada nema dnevnog svjetla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene