Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez riječi prošla kraj novinara

Adlešič ostaje u HSLS-u, ali se ne vraća u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je Đurđa Adlešič donijela konačnu odluku, te da ipak ostaje u HSLS-u.

Potpredsjednica Vlade u ostavci, ipak je nakon izvanredne sjednice ogranka stranke u Bjelovaru odlučila ostati u stranci, barem je tako novinarima objavio Josip Heged, predsjednik županijskog ogranka stranke. No neće se vratiti u Sabor.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna Darinko Kosor o istupanju: 'U koaliciji nismo mogli realizirati nijedan prijedlog'

Danas poslijepodne politička budućnost Đurđe Adlešič ostala je nedorečena, a premijerka je najavila kako potpredsjednica do 1. kolovoza ostaje u Vladi. To je potvrdila i sama Adlešič koja je najavila i aktiviranje saborskog mandata. Kada bi do toga došlo bez mandata bi ostao Antun Korušec koji jes Čehokom i Horvatom potpisao sporazum s premijerkom i objavio da će ostati vjeran Vladi.

Darinko Kosor najavio je kako će HSLS zahvaljujući Đurđi Adlešič ostati u Parlamentu, a premijerkin sporazum i novi nezavisni klub neće proći.

>> Premijerka ima većinu, Đ. Adlešič vraća se u Sabor

No nakon toga je došlo do preokreta, a Đurđa Adlešič sazvala je u Bjelovaru sjednicu ogranka stranke. Nakon sjednice izašla je i bez riječi prošla pokraj novinara koji su čekali njezinu objavu. No umjesto nje obratio im se Heged objavivši kako Adlešič ostaje u stranci, ali se ne vraća u saborske klupe. Još uvijek nije jasno hoće li prihvatiti posao u uredu predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene