Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve na leasing

Država obnavlja vozni park, na 1.742 vozila troši 265 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 265 milijuna proračunskih kuna bit će utrošeno za nabavku novog voznog parka, objavljeno je u oglasu Državnog ureda za središnju javnu nabavu. U sindikatu državnih službenika nadaju se da će se država riješiti nekih 'oldtimera' koji su u upotrebi već 30-ak godina.

Država kreće u sveobuhvatnu obnovu voznog parka tešku čak 265 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović pravne posljedice Upozorenje predsjedniku: Pogledajte što je točno napisao Ustavni sud Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita

Kako je objavljeno u oglasu na stranici Državnog ureda za središnju javnu nabavu, namjera je Vlade nabaviti 1.742 nova vozila putem operativnog leasinga na 3, 4 ili 5 godina, što uključuje osobna vozila, karavan automobile, limuzine, terence, kombije...

>> Ostojić: Bolje da policajci rade u novim autima, nego da se plaćaju popravci starih

Najviše se planira potrošiti na osobne automobile - oko 155 milijuna kuna. Gotovo 50 milijuna otići će na terence, dok će na ostatak biti utrošeno oko 60 milijuna kuna.

Ipak, iz specifikacija u oglasu da se naslutiti da je većinom riječ o vozilima namijenjenim policijskim patrolama i pravosuđu, premda ima i manji broj auta srednje više klase, koja bi mogla završiti kod viših državnih dužnosnika. Pretpostavlja se da će dobar dio vozila zamijeniti ona kojima je istekao najam te moraju biti vraćena.

Sindikat pozdravio obnovu voznog parka i upozorio na 'oldtimere'

U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) pozdravljaju najavljenu obnovu voznog parka, ali se nadaju da će se pri nabavci 'voditi računa o sigurnosti zaposlenika i građana, imajući u vidu činjenicu da neka službena vozila koja su prisiljeni koristiti, predstavljaju sigurnosnu ugrozu u prometu'.

Kao primjer su naveli Citroen C15 proizveden davne 1984. godine, koji je i danas u uporabi u zatvorskom sustavu. Kažu da bi ga se moglo ustupiti Udruzi oldtimera.

Pozivaju da se zabrani uporaba tehnički neispravnih i dotrajalih vozila, odnosno da se provjeri stanje voznog parka kojim su se prisiljeni koristiti državni službenici i namještenici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene