Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar o novim vozilima

Ostojić: Bolje da policajci rade u novim autima, nego da se plaćaju popravci starih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je Vladinu odluku o davanju suglasnosti MUP-u za nabavu 63 službena vozila putem operativnog leasinga opravdao kao nužnu obnovu voznog parka koji se koristi za sigurnost štićenih osoba, ističući da je novi automobil za takvu namjenu puno bolja, pa i jeftinija opcija za policiju.

Nakon Vladine sjednice, Ostojić je novinarima izjavio kako je riječ o obnovi voznog parka iste klase automobila kojima je istekao leasing ili će uskoro isteći, te da se uglavnom radi o automobilima za prijevoz štićenih osoba, ali i za druge policijske poslove.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić OŠTRE KRITIKE Ranko Ostojić: "Na okupljanje paravojske na Trgu bana Jelačića država nije reagirala. Umjesto policije, afere otkrivaju novinari" Slika nije dostupna DAN OSLOBOĐENJA SPLITA Poznati SDP-ovac čestitao Splićanima: "Danas nismo na čast osloboditeljima. Smrt fašizmu, sloboda narodu!"

>> Milanović poručio HDZ-u: Prestanite ako Boga znate

Naglasio je da operativni leasing ima svoje opravdane razloge, te da se obavlja preko Središnjeg ureda za javnu nabavu putem natječaja. 'Ne bismo se na to odlučivali da mislimo da postoji bolji model od ovoga', poručio je ministar.

Na novinarski upit stoji li tvrdnja da je popravak starih službenih vozila skuplji od nabavke novih naveo je primjer Vatrogasne zajednice, koja je, istaknuo je, nedavno više novca platila za popravak vozila nego što bi koštala nova.

'Bolje je imati novi auto i da policajci rade u novim autima, nego da se plaćaju ogromni troškovi popravka', rekao je Ostojić. Izvijestio je da postoje tri kategorije štićenih osoba, među koje spadaju i osobe koje više nisu na funkcijama u određenom razdoblju, sukladno sigurnosnoj procjeni.

Dodao je da policija štiti i strane dužnosnike u službenoj posjeti Hrvatskoj, kao što je nedavno bio slučaj i s američkom državnom tajnicom Hilary Clinton. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene