Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove psihološke granice

Doznajte što je sve poskupjelo posljednjih tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani brinu kako ne povećati minuse na svojim računima. Iako je potrošnja u siječnju rasla, ona je uvjetovana porastom cijene nafte.

Kupovali su se i automobili kako bi se izbjegao veći PDV, no nemoguće je izbjeći skuplje gorivo. I nije to jedino što je poskupjelo početkom ožujka. 16 kuna - toliko je skuplji prosječan spremnik goriva. Nova psihološka granica je 12 kuna za litru pa će vlada reagirati tek kada se prijeđe taj iznos. 'U našim susjednim zemljama je isto visoka cijena goriva, sad ne znamo kako ćemo se održavati dalje na toj cijeni', rekao je jedan vozač.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doznajemo cijene Požurite na benzinske postaje: Od ponoći ponovno poskupljuje gorivo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

>> Ako Vlada ne reagira, ide maksimalno poskupljenje goriva: Prvi put Eurodizel prelazi 10 kuna!

Ako automobil zamjenite javnim gradskim prijevozom - nećete izbjeći poskupljenje. Karta kupljena kod vozača skuplja je za nevjerojatnih 5 kuna. 'Oni dižu cijene skoro 50 posto u nekim segmentima. Prema tome, logično je da sve to skupa nije u skladu nego idu na maksimalno pa ako upali, upali', rekao je jedan putnik u tramvaju.

Voda u Zagrebu ima novi cjenik, a uz nove cijene, svaki će račun imati i fiksni dio od 18, 40 kuna. Njime će se plaćati vodne usluge. 'Očitanje vodomjera, obrada podataka, printanje računa, kuvertirnaje, dostava, i redovito održavanje vašeg vodomjernog sustava', pojasnio je Davor Poljak, direktor vodovoda i odvodnje.

Iako od početka mjeseca Hrvati žive po novim poreznim pravilima, a PDV je skočio na 25 posto, trgovci i dalje upozoravaju kako poskupljenja hrane neće biti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene