Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka HAKOM-a

Dijelu građana poskupljuju internet i TV paketi, doznajte zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema odluci HAKOM-a HT i Iskon moraju povisiti cijene svojih internet i IPTV paketa jer su im cijene ispod razine stvarnih troškova, a riječe je o operatorima sa značajnom tržišnom snagom.

Zbog nedavno donesene odluke Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) prema kojoj su HT i Iskon proglašeni operatorima sa značajnom tržišnom snagom koji cijene svojih paketa za fiksni internet i IP televiziju formiraju ispod razine stvarnih troškova, narušavajući tako tržišnu utakmicu, korisnicima ovih dvaju operatora smiješe se poskupljenja.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Hrvatska pošta: Ilustracija - 4 Val poskupljenja Hoće li pošta i telekomi podići cijene usluga? Potpredsjednik Vlade: "Neće biti povećanja univerzalne usluge u pošti"

>> Pazite li na uvjete usluga?

Već od 1. lipnja kod spomenutih će se operatora primjenjivati novi cjenici za nove korisnike, dok će 1. srpnja nove cijene stići i postojećim korisnicima koji nemaju ugovornih obveza. Oni koji imaju ugovorne obveze, po novom će cjeniku usluge plaćati kada im ugovori isteknu.

Koliko će koji paket usluga poskupjeti zasad nije poznato. U Iskonu, primjerice, tvrde kako rade na 'novim opcijama paketa kojima korisnicima želimo ublažiti povećanje cijena na koje smo prisiljeni te im omogućiti dodatni izbor'.

HAKOM svoju odluku obrazlaže željom da zaštiti tržište od 'dampinga'. Svjesni su da korisnici neće biti sretni s poskupljenjima, ali ističu kako niže cijene kod operatora sa značajnom tržišnom snagom tek na kratki rok donose korist korisnicima. Na dugi rok je situacija obrnuta, s obzirom da je slabijim operatorima otežan ulazak na tržište pa se smanjuje i konkurencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene