Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborno prepucavanje

Bernardić odgovorio Račanu: Nemam call-centar, službeni auto ni vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnje oštre kritike Ivana Račana upućene kandidatima za čelnika zagrebačke organizacije SDP-a, stigao je odgovor aktualnog šefa ogranka Davora Bernardića.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić danas je ustvrdio kako bi svatko tko želi povjerenje građana trebao to povjerenje imati u vlastitoj stranci, zahvalivši zagrebačkim SDP-ovcima što su s više od 2.000 potpisa podržali njegovu ponovnu kandidaturu za čelnika Gradske organizacije na unutarstračkim izborima 20. listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije dobio potporu Mirando Mrsić objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a Slika nije dostupna Kandidirao se Bernardić obećao približavanje SDP-a 'običnom malom čovjeku'

>> Ivan Račan proziva kolege: Bernardić, Maras i Mrsić nikome ne polažu račune!

'Veliko povjerenje obvezuje. Da bi vam građani vjerovali, moraju vam vjerovati članovi stranke. Potpora od dvije tisuće potpisa pokazuje da je naš put u zadnje tri i pol godine bio ispravan put i da je konačni cilj tog puta pobjeda na lokalnim izborima u Zagrebu u koju ću voditi zagrebački SDP', izjavio je Bernardić novinarima nakon što je u stranci predao potpise čime je potvrdio kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a za što se natječe s Mirandom Mrsićem i Gordanom Marasom.

Na pitanje novinara potiče li raskol u zagrebačkom SDP-u, za što ga optužuju neki članovi stranke, odgovorio je da raskol potiču oni koji su potaknuli, navijali za i proveli promjenu kandidata (za zagrebačkog gradonačelnika), a da je on pokazao da mu je SDP na prvom mjestu kad se povukao s kandidature za gradonačelnika sačuvavši tako jedinstvo zagrebačkog SDP-a.

Komentirajući tvrdnje o jučerašnjem upisu Ivana Račana na Facebooku po kojima sve ide u smjeru raspuštanja zagrebačkog ogranka SDP-a, Bernardić je ocijenio da bi sprečavanje demokratskih procesa bilo izuzetno štetno za stranku i za zagrebački SDP, pogotovo u situaciji kada SDP u Zagrebu mora biti snažna opozicija aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću i voditi kampanju za pobjedu na sljedećim lokalnim izborima.

'Ne želim vjerovati da se zagrebački SDP može žrtvovati zbog nekog unutarnjopolitičkog obračuna', kazao je Bernardić.

Za izbacivanje iz SDP-a Aleksandre Kolarić, kandididatkinje za njegovu potpredsjednicu, rekao je da će uvijek braniti da svatko ima pravo na svoje mišljenje makar se s njime i ne slagao. 'Različito mišljenje je snaga SDP-a', kazao je.

Ocijenivši kako je načelo za izbor čelnika zagrebačkog SDP-a po principu jedan član - jedan glas veliki demokratski iskorak i SDP čini najdemokratskijom strankom u Hrvatskoj, založio se da se to načelo primjeni i za sva ostala tijela stranke, na svim razinama. 'Kad napravite demokratski iskorak, to je razina ispod koje se ne ide', dodao je.

Izvijestio je da će kampanju financirati s 25.000 kuna vlastitih sredstava. 'Nemam call-centar niti prostor u najmu, ne koristim službeni auto ni vozača, ne vodim kampanju iz centrale gradske organizacije', rekao je, dodajući da mu je dosad najveći trošak bio tiskanje pisama i najam 'Tvornice' odakle je krenuo s prvim skupom.

Najavio je svoj program 'Ključ za budućnost' i tim u koji se mogu uključiti svi članovi zagrebačkog SDP-a s dobrom idejom i iskrenom namjerom da stranka bude bolja, da Grad Zagreb bude bolji i društvo u cjelini.

Za izdvajanje sedam podružnica iz Zagrebačkog holdinga rekao je da je SDP u Gradskoj skupštini predložio amandman kojim je od gradonačelnika i uprave Holdinga tražio detaljnu analizu stanja s prijedlogom restrukturiranja Holdinga, no taj amandman nije prošao.

'Želimo da građani i građanke od toga imaju koristi, a ne štetu. Žao mi je što amandman nije prihvaćen, no mi ćemo inzisitrati na analizi jer se bez plana i programa ne može nikuda', zaključio je Bernardić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene