Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOŽO PETROV

'MOST neće sudjelovati u preslagivanju. Za nas su opcija izbori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov, potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta, dao je izjavu za javnost nakon što su to jučer učinili predsjednici HDZ-a i SDP-a, Tomislav Karamarko i Zoran Mialnović, te premijer Tihomir Orešković.

Božo Petrov dao je izjavu ispred Banskih dvora o odlukama koje je u utorak donijelo Nacionalno vijeće Mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko odlazi Afera Konzultantica: Evo kako je počela najveća politička kriza u Hrvatskoj! Slika nije dostupna Tjedan drugi OSTALI BEZ TEKSTA? Iz Vlade nitko ne želi govoriti o političkoj krizi

'Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade. Ako gospodin Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju i za nas su opcija izbori. Most ima svoj stav od početka – pozivamo na političku odgovornost sve one osobe koji sudjeluju u izvršnoj vlasti i nadamo se da će se u ovom kratkom vremenu pokazati da je svima stalo da se vlada održi te da će povjerenje koje su dobili od birača ispuniti. Nama je iskreno žao zbog svega ovoga što se događa. Nadam se da će se i s druge strane pokazati razum i odgovornost', rekao je Petrov i otišao natrag u Banske dvore.

Na pitanja nije želio odgovarati.

Dramatični utorak

Čelnik MOST-a, Božo Petrov, kazao je ranije da ne očekuje nove izbore, ali ni preslagivanje nove saborske većine. Nada se da će HDZ natjerati svojeg predsjednika Tomislava Karamarka da se sam povuče.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko iz središnjice stranke najavio je da pokreće opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Nakon što su u HDZ-u potvrdili kako imaju potpise 40-ak zastupnika što je dovoljno za pokretanje procedure opoziva premijera Tihomira Oreškovića u Saboru, javnosti se obratio i premijer Tihomir Orešković koji je ispred Banskih dvora jasno dao do znanja da ne namjerava sam podnijeti ostavku.

'Dobio sam povjerenje od Sabora i tražit ću ga opet. Ja sam već i prošli tjedan rekao da je ovo bitka za Hrvatsku. Poštujem HDZ kao stranku, ali Tomislav Karamarko je ogroman teret za ovu Vladu i za sam HDZ i ja sam uvjeren da će HDZ donijeti pravu odluku na kraju dana', rekao je premijer Tihomir Orešković.

Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio da danas pokreću opoziv premijera Tihomira Oreškovića, konferenciju za novinare održao je Zoran Milanović. On je kazao kako je potrebno što prije raspustiti Sabor i sazvati izbore, kako je kazao, prije ljeta.

Dodao je i da će SDP će sam odlučiti što napraviti kako bi Hrvatska što prije izašla na nove izbore. Naglasio je i kako će SDP još nekoliko dana pričekati s tom odlukom - s obzirom da su glasovanja o povjerenju premijeru i Karamarku proceduralno i tehničko pitanje te da neće, kako je rekao, nasjedati na HDZ-ove smicalice.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene