Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan drugi

OSTALI BEZ TEKSTA? Iz Vlade nitko ne želi govoriti o političkoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izuzetno burnog tjedna, prepunog izjava i javnih obraćanja, danas nitko od ministara iz Vlade nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

Iako radni dan, političari i ministri Vlade Tihomira Oreškovića u prostorije Vlade stizali su kao na kapaljku.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku

Nakon dolaska premijera Oreškovića, na Markov trg stigao je i čelnik MOST-a i potpredsjednik Vlade Božo Petrov. Na novinarski upit hoće li sudjelovati u preslagivanju Vlade, Petrov nije želio ništa komentirati. Bez riječi bio je i prilikom odlaska s Markova trga.

Jedan od rijetkih ministara koji je, iako šturo, odgovorio na nekoliko pitanja novinara bio je ministar gospodarstva, Tomislav Panenić.

'Razlozi zašto nisu došli kolege, to njih morate pitati', kazao je Panenić na pitanje zašto nitko od HDZ-ovih ministara, osim ministrice Šikić, nije došao na sjednicu Gospodarsko - socijalnoga vijeća (GSV).

Na pitanje hoće li podržati SDP-ov prijedlog raspuštanja Sabora, ministar Panenić odgovorio je kako njegov potpis ništa ne znači, jer on nije saborski zastupnik. Potom je ušao u prostorije Vlade.

Na sjednici Gospodarsko - socijalnoga vijeća (GSV) održanoj u 10 sati raspravljalo se o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, s Konačnim prijedlogom zakona (EU).

Za 15:00 sati zakazana je sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene