Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov

'Dajmo Karamarku kreativnog mira da nabroji do 76'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov, potpredsjednik Vlade, prokomentirao je u Splitu najavu Tomislava Karamarka da će prikupiti dovoljno glasova u Saboru da sruši premijera Tihomira Oreškovića.

'Što se tiče brojanja glasova, ako netko drugi može pobrojati do 76, sva mu sreća svijeta bila', rekao je Božo Petrov, čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade komentirajući pri tom izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade da će HDZ prikupiti najmanje 76 glasova u Saboru kako bi se glasovalo za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

'Karamarko se trudi brojati do 76, pa bi mu ja dao malo kreativnog mira za to', dodao je Petrov.

Petrov je ovu izjavu dao u Splitu na konferenciji o etičkom bankarstvu, iako je bilo predviđeno da će danas prisustvovati sjednici GSV-a, koja je otkazana svega 20-ak minuta prije početka, jer za njezino održavanje nije bilo kvoruma.

Panenić: Treba nastaviti sa stručnim premijerom

Optimistično se danas  na konferenciji 'Kako do više izravnih ulaganja?', poduzetnicima obratio Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić. 'Politički nemir se pokušava prenijeti u gospodarstvo. Želja nam je bila da na čelu Vlade imamo nestranačkog premijera, stručnog - treba to nastaviti', rekao je te dodao kako su u pripremi izmjene Zakona o javnoj nabavi. 'Ako bog da - usvojit ćemo ga na Vladi u srijedu', rekao je Panenić.

'Karamarko treba otići i možemo dalje s HDZ-om. Mi čekamo našu interpelaciju o Tomislavu Karamarku, a HDZ treba odlučiti što dalje', rekao je te dodao kako u Mostu još nisu razgovarali o tome kako bi se Most postavio ako dođe do opoziva premijera.

'U Saboru će se vidjeti tko podupire premijera'

Još jedan Mostovac, nakon uzajamnog traženja ostavki i najavi o prikupljanju glasova za opoziv premijera u Saboru, radi kao da je uobičajen radni dan. Naime, ministar poljoprivrede Davor Romić na znanstvenom skupu u Vukovaru tvrdi da se 'kriza vlasti ne odražava na njegov svakodnevni posao'. Kaže da kao ministar ima 'uobičajen radni dan'.

Na pitanje podupire li premijera, odgovara da će se 'tko podupire premijera vidjeti u Saboru'.

Marić: Dobro surađujem s premijerom

I ministar financija Zdravko Marić (HDZ) kazao je kako su svi fokusirani na trenutačnu političku situaciju. Dodao je kako nije digao ruke od Vlade: 'Dobro surađujem s premijerom'.

'Nadam se da od mene ne očekujete konkretna rješenja i smjerove u koje ćemo dalje ići. Fukusirat ću se na srž i tematiku problema', Zdravko Marić. Našalio se kako je jutros 'zbog ove valja političke krize duže vozio na posao, pa sam slušao emisiju na radiju o gospodarstvu...'

'Kad je Vlada formirana, sjeli smo - napomenuo sam tada da i tamo sumu propisa. Loša poduzetnička klima, barijere, to smo apostrofirali kao jedan od važnih elemenata reforme', rekao je Marić.
 

Podsjetimo, prošli tjedan bio je turbulentan u hrvatskoj politici. Spomenuti potpredsjednici Vlade su međusobno zatražili jedan od drugog ostavke, nakon čega je premijer zatražio ostavke od njih obojice.

Potom je Karamarko kazao kako premijer više ne uživa povjerenje najveće stranke na vlasti HDZ-a i zatražio njegovu ostavku. Ali, na sastanku predsjedništva te stranke javili su se pojedini članovi koji su postavili pitanje tko je Karamarka ovlastio da kaže kako Orešković nema podršku HDZ-a, a spominjala se i mogućnost Karamarkove ostavke u Vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene