Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička kriza

Tihomir Orešković: 'Pozivam Karamarka i Petrova da se povuku s dužnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković kazao je da ne daje ostavku, ali je pozvao dva potpredsjednika Vlade da se zbog međusobnih odnosa koji su postali 'teret za Vladu', povuku s dužnosti.

Premijer Tihomir Orešković dao je izjavu za medije na kojoj se osvrnuo na aktualne teme. Nakon što je dao izjavu nije želio odgovarati na pitanja. U nastavku pročitajte tijek konferencije:

Pročitajte i ovo Poruke na Putinovoj konferenciji godišnja konferencija Ogroman gaf tijekom Putinova obraćanja! Iza njega se pojavile bijesne poruke Rusa Maja Blumenšajn Maja Blumenšajn Direktorica digitalnih medija Nove TV poručila čitateljima: "Pazite na što klikate!"

14:13 - Premijer je podsjetio kako reforme idu dalje, a kao primjer je naveo da je počela prodaja Končara za 360 milijuna kuna 'i to je samo jedan primjer na kojem radimo na području reformi'.

Premijer je, kaže, jučer napustio zgradu Vlade netom prije sjednice, jer je imao sastanak u SOA-i. Osvrnuo se na priče o novim izborima te kazao kako je uvjeren da će se sljedećih tjedana o tome dosta pričati, međutim izbori nisu sada u interesu građana jer koštaju, a tako bi izgubili, podjeća, na području povlačenja novca iz EU fondova.

'Ovu situaciju možemo srediti. Uvjeren sam da će ova godina biti sjajna godina za Hrvatsku. Ovo će biti bitka za Hrvatsku i ljudi će donijeti najbolje odluke za interese Hrvatske i zajedno ćemo ići samo naprijed', zaključio je premijer.

14:10 - Politička situacija počela je, naglasio je premijer, ugrožavati vitalne nacionalne interese. To se moglo vidjeti, podsjetio je, ovog tjedna pri plasiranju obveznica u Londonu. 'Ja sam odlučio i odgodio prodaju jer nije bilo u našem interesu da se zadužimo po kamatama koje su nam nudili. Ja sam Mariću rekao: nećemo sad prodati nećemo plasirati obveznice, proračun se puni. Mislim da je to bila pametna odluka za državu', poručio je.

Premijer je poslao važnu poruku o odnosu dva potpredsjednika. 'Odnosi Karamarka i Petrova postali su preveliki teret za Vladu i Republiku Hrvatsku. Uložio sam veliki napor da se poprave, zato pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti u interesu Republike Hrvatske', rekao je. 

14:08 - 'Prvo i osnovno ne dajem ostavku, niti sam to planirao. Tu sam za građane', kazao je premijer na samom početku pressice.

Tatjana Krajač, reporterka Dnevnika Nove TV javlja kako se Karamarko danas sastao s HDZ-ovim ministrima. 'Jučer sam imao hitan sastanak i zato nije bilo Vlade. Sastao sam se s kolegama iz SOA-e, ali o tome detaljnije ne mogu', rekao je premijer o jučerašnjem napuštanju Vlade pola sata prije sjednice.

'Kurikularna reforma se nastavlja i nikada nije bila upitna. To je bila ključna reforma u našem nacionalnom programu reformi', rekao je Tihomir Orešković. 

Podsjetimo, uzavrela krizna situacija u državi pojačana je danas i izjavom člana predsjedništva HDZ-a Darka Milinovića, da bi na mjestu premijera Oreškovića dao ostavku.

Jučer je pola sata prije sjednice premijer naprasno napustio Vladu te je sjednica održana telefonski. Svoje izbivanje iz Vlade pravdano je 'neodgodivim obvezama', što je Milinović nazvao 'neodgovornim'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene