Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu prema dole

Bianca Matković u blokadi, ni o čemu je se ne informira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerki Jadranki Kosor u nizu crnih brojki oko ekonomije jedina svijetla točka može biti EU. Pregovori su odblokirani, ima problema, no sve to izgleda bitno drukčije nego u vrijeme Ive Sanadera.

Čini se da posao oko Europske Unije više neće koordinirati ministrica Bianca Matković. Kako Nova TV doznaje, jučer nije pozvana na sastanak, a već joj se tjednima ne dostavljaju informacije i materijali za posao za koji javno tvrdi da ga radi. Ostaje pitanje zašto Vlada ima ministricu koja je izgubila sve poslove, a i dalje sjedi u Vladi. kao što se to često može vidjeti - premijerka, pratnja i osmijeh. Rutinsko fotografiranje. No, netko nedostaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bianca Matković ekskluzivno za Novu TV 'HDZ je bio moja stranka i HDZ ostaje moja stranka' Slika nije dostupna MIP odlučilo Hoće li ostati vjerna HDZ-U: Bianca Matković vraća se u Sabor

Put od tajnice do ministrice privodi se kraju

Bolje da je u Vladi nego da u Saboru bude nekakva prijetnja većini A još do nedavno bile su jedna do druge. Ministričin pad počeo je i formalno nakon Sanaderova puča. Na prvoj sljedećoj sjednici više nije čitala koliko se i što napravilo u pregovorima. Sve je odradio ministar Jandroković. Sa Zrinjevca joj više ne šalju podatke. Tako više nije jasno što ona radi. Ali oporbi se hvalila svojim poslom. 'Bavim se korodinacijom i provedbom Nacionalnog programa za suklađivanje zakonodavstva s zakonodavstva unije', odgovorila je u studenom u Saboru zastupnici SDP-a Mariji Lugarić. No nije tu kraj. 'Radim na ispunjavaju svih obveza potrebnih za zatvaranje poglavlja u pregovarackom procesu'. Ministrica Matković više ne treba u tom poslu - put od premijerove osobne tajnice do ministrice, čini se, privodi se kraju, a Bianca Matković, očito, jer je se smatra Sanaderovim kadrom, u Banskim dvorima vegetira.

Ostaje u Vladi da ne bi u Saboru bila prijetnja većini?

A nije ni to loše za plaću od 15 i pol tisuća kuna ili više od 180 tisuća kuna na godinu te činjenicu da se više ne zna opis posla. Premijerka je često hvalila i branila svoje ministre, ali nije baš vodila pitanje o sudbini ministrice Matković. 'Nemojte me sad s tim, nisam na kvizu', rekla nam je jednom. Možda je pitanje za kviz zašto ona sjedi u Vladi, a ništa ne radi. Pa vjerojatno da ne ode u Sabor kao zastupnica i postane neka prijetnja većini. Od Sanaderova odlaska ministrica Matković nije davala javne izjave protiv premijerke, no ona joj ne oprašta, čini se, što je ministrica došla, ali i otišla sa Sanaderova pučističkog sastanka. 

Od topničkih dnevnika, borbe, a ne igrokaza protiv korupcije, privatizacije borodgradilišta do poljoprivrede. Bit će tu posla da se druge stvari dovedu u red, a ne da je cijeli problem u jednoj ministrici koja više nema nikakva zaduženja u Vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene