Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužni prijedlog za mržnju na Gay Prideu

'Bezveze sam došao na paradu, nikada nisam to vidio, sad mi je žao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
47-godišnji Splićanin, koji je snimljen kako u Marmontovoj ulici izvikuje nasilne poruke i psovke prema povorci Gay Pridea, prvi je dobio optužni prijedlog.

Državno odvjetništvo nakon policijske prijave za njega traži godinu dana zatvora. S počiniteljem smo danas razgovarali. Riječ je o ocu četvero djece zaposlenom u Brodosplitu. Škveranin ističe kako žali zbog toga što se dogodilo. Proteklih dana bio je na svim televizijama u okviru priologa o nasilju nad Gay Paradom. Ne po dobru. Priznaje i sam da je slika bila strašna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljeni detalji Napadače na Zagreb Pride terete za zločin iz mržnje: Palili su zastavu i udarali sudionike. Policija ih fizički razdvajala Povorka ponosa u Sarajevu (STR-4321/PIXSELL) - 4 stop diskriminaciji Prva Parada ponosa u BiH prošla bez incidenata: "Mora se zaustaviti homofobija"

'Izletilo mi je…A grozno, grubo je bilo vidjeti , ajme. Žena me skoro izbacila iz kuće', rekao je. Priznaje da je imao problematičnu prošlost, a sada mu prijeti zatvor.  'Izletio sam se samo da nešto bezveze kažem. Normalno da mi je žao, ja sam došao na tu paradu bezveze, nikada to prije nisam vidio. Poludio sam i izgovorio sam svašta njima ili njemu, više ne znam ni kome. Mogu reći, normalno, da mi je žao', rekao je.

'Onaj tko je prvi bacio kamen poveo je masu'

Splitska policija je jučer privela na razgovor 13 osoba, danas novih 12. Napisano je ukupno 17 kaznenih prijava, ostale su prekršajne. Nastavljaju pregledavati snimke. Ružna riječ je strašna, ali bačeno kamenje još gore. Psihijatar Mijo Milas ovako analizira ponašanje na Rivi. 'Onaj tko je bacio prvi povede masu, povukao je ljude i oni su počeli bacat i, tipično ponašanje mase, čak do psihoze to ide', objašnjava Milas.

Splitska policija je zadnja dva dana postrožila kriterije, očito, bit će još optužnih prijedloga za ozbiljne kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene