Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Helikopteri s termovizijom i odmorni psi tragači u potrazi

Nastavljen je lov na odbjeglog vozača, čuli su se i pucnjevi u šumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja nalazi se u policijskom okruženju u šumi. Policija je postavila čeke od po nekoliko ljudi na više točaka po šumi. Lov na bjegunca se nastavlja.

Policija Republike Srpske i dalje pretražuje šumu na obroncima planine Motajice kod Srpca u koju je pobjegao vozač kamiona Dragan Paravinja.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku

Gostujući u programu RTRS-a ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da potraga i dalje traje, te da će prestati tek kada uhite Paravinju. Rekao je da su sinoć oko 22:30 u potragu uključeni odmorni psi tragači, te kako su momci na terenu vrijedni i da ne namjeravaju odustati. Potraga, prema njegovim riječima, traje visokim intenzitetom.

Kako nam je javio izvjestitelj Nezavisnih novina s terena Nikola Morača, nešto prije 22 sata sinoć su se iz šume čuli pucnjevi. Ispostavilo se da su to bili lovci koji također sudjeluju u potrazi.

Dragan Paravinja je lociran na području Republike Srpske kod mjesta Donji Srđevići kod Srpca. Potvrđeno nam je da su uhićena njegova supruga i rođak jer su ga skrivali.

Kako smo prvi doznali, Paravinja je lociran u šumi između Prnjavora i Dervente u svom kamionu. Bio je okružen specijalcima te se odbio predati! No, Paravinja je uspio pobjeći iz policijskog obruča. Napustio je kamion te je krenuo pješke u šumu.

Dragan i njegova supruga su došli u posjet svojoj rodbini kod Srpca. Inače, Srbac se nalazi s druge strane Save, gledano s hrvatske strane, točnije iz Davora, rodnog mjesta Ivice Olića.

Još jučer smo javili da je Paravinja još u ponedjeljak bio u Hrvatskoj u zaseoku Bilišani Donji gdje je dovezao građu za svoju novu kuću. Tako se sada postavlja pitanje kako je od tada Paravinja uspio prijeći granicu?

Nikola Morača, novinar banjalučkih novina, rekao nam je da na ovom području ima jako puno policije te da ovako veliku potragu još nije vidio u svojoj karijeri. Morača kaže da je policija šumu pretraživala sa psima te da im je Paravinja 'umakao za dijelić sekunde'.

Rođakinje ga se sjećaju kao mirnog djeteta

Bliske rođakinje Mira i Rada Vidović rekle su za Nezavisne novine da Paravinju nisu vidjele godinama. Sjećaju ga se kao izuzetno mirnog i dobrog djeteta.

'Negdje oko 16 sati, cijelo selo se okrenulo naglavačke, kada su pristigle brojne policijske snage praćene helikopterima', rekle su rođakinje.

Susjed koji je želio ostati anoniman, rekao je da je pred kuću Jakova Vidovića, policijska patrola pristigla netom nakon Paravinje i supruge mu. Čim je ugledao policajce Dragan se dao u bijeg i nestao u šumi.

Sestre Antonije Bilić u nevjerici

Javile su nam se i sestre Antonije Bilić koje ne mogu vjerovati da je Paravinja pobjegao iz obruča specijalaca te se pitaju kako je to moguće.

Raspolažemo i fotografijom vozača kamiona kojeg traži policija u vezi s nestankom Antonije Bilić i koju prvi objavljujemo. Radi se o Draganu Paravinji, rođenom 1969. godine, kako saznajemo iz policijskih izvora.

Vozač kamiona, za kojim traga policija, je osuđivan zbog silovanja izvan područja Hrvatske, u Srbiji. Neslužbeno smo doznali da se radi o dva kaznena djela na području Srbije, pokušaju silovanja i silovanju, koja je počinio devedesetih godina za što je osuđen na četiri i pol godine zatvora.

'Policija izuzela veliki broj tragova'

Policija je izuzela veliki broj tragova u svezi nestanka 17-godišnje Antonije Bilić te se očekuju nalazi zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', izjavila je danas Marina Mandić iz MUP-ove službe za odnose s javnošću.

Podsjetila je da je tijekom jutra policija na području šibensko-kninske Policijske uprave nastavila s pretraživanjem kuća za koje postoje indicije da bi se u njima mogli pronaći tragovi o nestanku maloljetne Antonije Bilić.

'I dalje se provjeravaju dojave građana u svezi indentiteta osobe s foto-robota i sporna kamiona u kojem je jučer obavljen očevid', rekla je Mandić.

'Dragana smo posljednji put vidjeli u ponedjeljak'

Jedini stanovnici zaselka, Boško i Marta Paravinja rekli su nam kako nisu vidjeli rekli su nam kako Dragana nisu dobro poznavali i da su ga posljednji put vidjeli u ponedjeljak, odnosno prije tri dana.

Isto je prethodno rekao i predsjednik Sindikata hrvatskih vozača Miljenko Gočin te je istaknuo kako ne vjeruje da bi profesionalni vozač kamiona napravio to za što se sumnjiči nepoznati počinitelj.

Policija je jutros blokirala zaseok Bilišane Donje i pretražila kuće te šire područje oko zaselka u potrazi za nestalom Antonijom Bilić. U jednoj od kuća u tom zaselku, pretpostavlja se, živi i traženi Paravinja.

Marta Paravinja je dodala kako nije vidjela da policija nešto odnosi nakon završetka potrage u Bilišanama Donjim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene