Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Njihovim digitalnim kartama se služe i Amerikanci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Digitalnim kartama koje su osmislili uspješni informatičari Marko Šantić i Dino Ravlić služi se tisuće korisnika u cijelom svijetu - od sveučilišta Harvard do europskih autoklubova. Sada su na pragu sklapanja posla u SAD-u.

Od kada smo ih posljednji put snimali - Marko i Dino nisu odmarali. Osim što svoju pamet izvoze po cijelom svijetu - kod njih posao pronalazi sve više mladih stručnjaka.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

'Radi se punom parom. Prije deset dana smo izbacili sedam novih aplikacija, nova riješenja, platformu, napravili smo jedan velik odmak u odnosu na konkurenciju', kaže Dino.

>> Njihov sustav danas koristi 10.000 ljudi

Kontaktirali su ih iz velike američke konzultantske tvrtke - što bi im na jesen moglo donijeti poslove života.

'Doslovce se radi o najvećim američkim tvrtkama u IT sektoru i čekamo samo da neko vrijeme prođe da dobijemo konkretne informacije', pojasnio je Marko.

Do tada - već imaju pune ruke posla. 'Javljaju nam se razne općine i gradovi. Najviše iz SAD-a, sad pregovaramo s jednom velikom općinom u Kaliforniji. Pregovaramo i s nekim velikim tvrtkama koje se bave građevinom i inženjerstvom, također iz Amerike', kazao je Dino.

A i njihovi zaposlenici - kojih će uskoro biti još. 'Zanimljivo je to, prema prijašnjim poslovima puno je dinamičnije. Svaki dan nešto novo, razvijamo nove tehnologije. Zadovoljan sam', kaže njihov zaposlenik Ivo Kuzmanović.

Kada je prije 12 godina Marko izradio jednu od prvih digitalnih karata na svijetu nije ni sanjao da će priča biti ovako uspješna. Iako im je većina klijenata daleko od Hrvatske, oni i ne pomišljaju na odlazak.

'Prava istina je da kad čovjek ode van tek onda vidi da nije ništa bolje. Po meni, moje osobno mišljenje je, da je ovo raj', kaže Marko. U kojem će zahvaljujući njihovim inovativnim idejama posao dobiti još nekoliko mladih stručnjaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene