Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobitnici grafičkog Oscara

Mladi prvaci u grafičkom dizajnu otkrili tajnu svog uspjeha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jelena Šimunović i Sean Poropat najbolji su grafički dizajneri svijeta. Radili su za najveće svjetske TV postaje, osvojili grafičkog Oscara za najbolji dizajn.

Ponekad na svojim projektima rade mjesecima, a nekad se klik dogodi u pet minuta. 'Najteže? Pa ništa nije teško', kaže kreativna direktorica Jelena Šimunović.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

To najbolje pokazuje i prepuna polica s nagradama njihova mladog grafičkog studija. Dobitnici su velike nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva. Prije nekoliko dana iz Berlina su se vratili s dizajnerskim Oscarom.

'Javili su kolegi Seanu na telefon i nitko mu nije vjerovao kad nam je to rekao. To je uvijek trenutak euforije, onda se svi tu proveselimo i nakon pola sata dobro', kaže Jelena.

>> Mlada inženjerka elektrotehnike svojom aplikacijom oduševila Amerikance!

Njihovi klijenti su filmski i glazbeni festivali, fakulteti, muzeji i gradovi. Oslikali su skije poznatog slovenskog proizvođača, surađivali su i s MTV-jem. 'Tu se uvijek radi, odrađuju poslovi, zadovoljan klijent je ono što čini našu budućnost, ali u svakom slučaju se gleda da uvijek budemo kao neka velika obitelj', kaže kreativni direktor Sean Poropat.

Šestero mladih kreativaca iz gradske gužve pobjeglo je u tišinu malog istarskog sela. 'Oduvijek smo smatrali da je jako bitno da čovjek shvati tko je i što je i odakle dolazi i da je najbolje biti to što jesi', kaže Sean.

U Vižinadu putuju iz cijele Istre. I nije im teško, jer najbolje ideje dobivaju uz kamin s pogledom na istarsku prirodu. 'Imali smo problema, jer smo osjetili da nam za kreativu treba mirnija sredina, a mislim da je ovo idealno', kaže Jelena.

U ostvarenju svih ciljeva ovom kreativnom studiju pomoći će i novi zaposlenici, koji će već od idućeg mjeseca nadahnuće crpiti iz istarskog krajolika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene