Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoćnik za kupovinu

Mlada inženjerka elektrotehnike svojom aplikacijom oduševila Amerikance!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Maršić je ostvarila san svakog informatičara. U jakoj i brojnoj svjetskoj konkurenciji, dobila je priliku svoju aplikaciju usavršiti u Silicijskoj dolini, središtu IT industrije. Razvila je aplikaciju Myrio, digitalnog asistenta za kupovinu.

'Baš sam kupovala odijelo za posao i trebalo mi je još nešto, da u jednoj kupovini riješim sve probleme. Ali došla sam u trgovinu, našla sam odijelo, ali nisam mogla naći nešto što bi odgovaralo uz to, a nisam imala vremena obilaziti sto trgovina', kaže Ivana Maršić.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Tako je nastao Myrio, digitalni shopping asistent. Uz njega se odabire gumbima. Štedi živce, štedi vrijeme. Dobro dođe i onima kojima šopingiranje nije najvažnija sporedna stvar. Pametna aplikacija ponudi kombinacije koje najbolje odgovaraju onome što ste odabrali. Bez pretraživanja trgovina. 'Kad imaš svoj projekt, to više nije radno vrijeme 8 do 5, zapravo si mislima non-stop u tome, i navečer i ujutro', kaže Ivana.

Idejom su preduhitrili svijet. Što se svidjelo i Silicijskoj dolini. Dio tima trenutačno u sjedištu IT industrije usavršava aplikaciju. 'Ciljamo na tvrtke koje imaju svoje lance širom svijeta, tako da nam je ovdje cilj doći do strateških partnera s kojima to možemo i realizirati', objašnjava Ivana.

>> Otvorio obrt s 20 godina: Uskoro bi mogao zapošljavati i Japance!

Od nagrade Zlatnoga Teslina jaja za inovaciju, Myrio je napredovao. Gdje god se nalazili, kakav god komad odjeće trebali, gumbom ga možete rezervirati. Prodavačica dobije poruku i artikl stavi sa strane. 'Postoji veliki interes za nas, mislimo da smo se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme', kaže investitorica Gordana Popović.

Američki mentalitet drukčiji je od našeg. Otvoreni su novim idejama, projektima, koliko god oni bili ludi, kaže Ivana. 'Najvažnije je pokušati. Vrijedno je imati snove, ako se i ne ostvare, barem znaš da si pokušao ili nešto drugo će se realizirati tim putem', kaže Ivana.

Ivanin pothvat dvostruko je vrijedan. Diplomirana inženjerka elektrotehnike uspjela je u muškom poslu. 'Moram priznati da nije lako, žena se prije svega mora više potruditi da bi bila ozbiljno shvaćena. Ovo je još uvijek ipak muški svijet', kaže Ivana. Pokazala je da je i u tom svijetu sve moguće. Kako i sama kaže, da se kockice poslože, potrebno je mnogo truda i malo sreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene