Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreativan i maštovit

Za njega znaju od Japana do New Yorka - on je Bolja Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreativna energija, mašta, ali i mnogo discipline i rada, tako su nam opisali Danijela, mladog slikara koji radi i do 15 sati na dan. Da ono što radi, radi sjajno, pokazuju brojne nagrade, od Zagrebačkog salona, do posebnog priznanja za ilustraciju naslovnice knjige i nagrada za plakate u New Yorku.

Danijela ništa ne veseli kao slikanje pa nadahnuće pronalazi u svakodnevici. 'Iz različitih stvari koje me zanimaju, može to biti književnost, mogu biti razne druge stvari i situacije koje me okružuju', kaže Danijel Srdarev.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Odmalena je bio kreativac. 'Taj kreativni rad mi je očigledno nešto značio tako da sam kasnije odlučio ići na prijemni na Akademiji', kaže Danijel.

On slika, ilustrira slikovnice, knjige, plakate, a izrađuje i lutke za kazališta. Nagrade i priznanja dobiva u cijelom svijetu. 'Očekujem da će nastaviti jednako, ako ne jače s obzirom da smo stariji, vjerojatno će i uspjesi biti veći', kaže prijateljica Anita.

>> S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Prijateljica Anita s kojom je studirao ne čudi se njegovim nagradama, a ni izložbama po cijelom svijetu, od New Yorka do Japana. 'Pristupa tome jednako kao prvog dana kad smo se upoznali, nema tu nekog zamora, ponavljanja, svaki put je to neki novi izazov, svaki put pristupa s nekom novom svježinom kao na početku', kaže Anita.

'Veseli me to i sretan sam što to radim i ne znam bih li nešto drugo bolje radio od ovoga', kaže Danijel. O nagradama ne mašta, nada se samo da će ga boje i kistovi uvijek veseliti kao sada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene