Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomaže učenicima

S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihael Arlović pokrenuo je tvrtku u kojoj učenicima i studentima nudi instrukcije i pripreme za državnu maturu, ali po iznimno povoljnim cijenama.

Onima koji iz različitih razloga nemaju novca za instrukcije i pripreme - izlazi u susret dodatnim popustima ili besplatnim podukama, pa nije čudno što je vrlo brzo poslovanje iz Zagreba proširio i na pet velikih hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Podaci - 1 Bolja Hrvatska U ovom laboratoriju svakog dana analiziraju milijune novinarskih članaka, sve zbog borbe protiv jedne stvari Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji"

Prvi korak za Mihaela bila je dobra ideja, a do koje je došao sasvim slučajno. 'Pročitao sam jedan članak u dnevnim novinama o velikom razmjerima sive ekonomije na području instrukcija. To me potaknulo na razmišljanje', rekao je Mihael. Mislio je, mislio i odlučio pokušati.

'Iskreno, oduvijek sam htio bio poduzetnik, želio sam stvarati nove vrijednosti, otvarati nova radna mjesta i biti koristan za cijelo društvo', rekao je Mihael. 'Uvijek smo odgajani u tom poduzetničkom duhu, ali ja se nisam usudila, možda mi je falilo hrabrosti', rekla je njegova sestra Ivanka. Ali Mihaelu hrabrosti nije nedostajalo. U tvrtki koja nudi instrukcije trenutačno ima petero zaposlenih, a upravo je u tijeku proces zapošljavanja još trideset radnika.

>> Od instrukcija stvorio posao!

'Dosta je hrabar, sama ideja ući u ovakav neki projekt u ovo vrijeme je dosta hrabra', rekao je Mihaelov kolega, Armin Čehajić. Uz šalicu čaja, od sestre, kaže, uvijek može dobiti kvalitetan savjet. 'Uvijek uskočim kad treba', kaže Ivanka. Ako zapne, pomažu stručne knjige koje je potražio na sajmu knjiga.

'Najčešće tražim knjige koje će mi koristiti u mojoj budućnosti ili kroz fakultetske obaveze ili kroz posao', kaže Mihael. Beskonačno je mnogo obveza u Mihaelovom slučaju. Uz fakultet i posao, slobodnog vremena gotovo da i nema.

'Iskreno, nekad s obzirom na veliku birokraciju i sve probleme koje posao nosi pitam se je li meni ovo trebalo, ali kad vidim rezultate iza sebe, budem zadovoljan', naglašava Mihael. Uz razvoj tvrtke, studentu koji je osim sebi, posao osigurao i drugima najvažniji je cilj uspješno završiti fakultet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene