Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Informatički odlikaš za računalom tek sat dnevno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predstavnici uspjehe na bilježe samo na sportskoj olimpijadi, nego i na informatičkoj.

Antun Razum zaslužan je za srebro na informatičkoj olimpijadi gdje je iza sebe ostavio konkurenciju iz Austrije, Njemačke i Švicarske.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Podaci - 1 Bolja Hrvatska U ovom laboratoriju svakog dana analiziraju milijune novinarskih članaka, sve zbog borbe protiv jedne stvari Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji"

Iako ga prva predavanja na zagrebačkom FER-u tek čekaju, 19-godišnji Antun iza sebe već ima toliko priznanja i diploma da im ni sam ne zna broj. Budući FER-ovac, osim informatičkih rezultata, uspjehe reda i na drugim područjima. Državnu maturu položio je s odličnim uspjehom, a test iz fizike riješio je bez greške. Znanje rado dijeli s mlađima, a svoj život ne može zamisliti bez sporta.

'U 7. razredu išao sam na školsko natjecanje, bio sam tamo prvi , na županijskom isto i onda i na državnom, odmah prve godine', kaže Antun. Isto je ponovio još tri puta. Četverostruki državni prvak svoju je policu nedavno ukrasio i sa srebrom sa srednjeeuropske informatičke olimpijade. 'Meni je super bilo, nisam nisam čak ni očekivao tako nešto, mislio sam možda osvojim medalju, bilo je super', dodaje.

Iza sebe je ostavio informatičare iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Nakon šest godina natjecanja, Antun svoje znanje danas dijeli s budućim naraštajima. 'Meni je to jako zanimljivo, super je osjećaj kad nekog nešto naučim, kad netko nešto shvati', kaže Antun.

Zavidan uspjeh ovaj budući student elektrotehnike postigao je i na državnoj maturi. 'Iz fizike sam imao sto posto, iz matematike 96 posto, hrvatski oko 90 posto, dobro sam riješio, nije bilo toliko teško, kao što neki kažu', dodaje Antun.

Do uspjeha dolazi lako. Pred računalom dnevno provede tek sat vremena. Ljubitelj je jazza i bluesa, a osim gitare, najbolje se opušta što dalje od računala. 'Kad trčim ili tako nešto onda ne razmišljam baš, opustim se jednostavno i to je to', kaže. Opuštanje uz glazbu i sport pomoći će mu napuniti baterije i pripremiti se za novi korak. Naime, već u rujnu odlazi u Italiju na svjetsko informatičko natjecanje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene