Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Učenici MIOC-a osvojili prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u informatici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije iz Zagreba osvojili su 1. mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanje učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016.

Na međunarodnom natjecanju iz informatike, učenika srednjih škola održanom 28.5. u američkom gradu New Hampshire, juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto.

Pročitajte i ovo Oskar znanja 2023. - 4 Najveće i najprestižnije priznanje "Budite ustrajni u onome što radite, uspjeh će biti zagarantiran": Dodijeljen Oskar znanja učenicima Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto''

Natjecatelji su kao nagradu za svoj uspjeh dobili 10 računala HP Chromebook, te je škola dobila Kindle e-book reader.

Tijekom boravka u SAD-u natjecatelji su imali ispunjen program. Pri tom su izdvojili posjet Harvardu u pratnji gospodina Joška Silobrčića, posjet MIT-u gdje je naš tim bio gost kod slavnog profesora Marina Soljačića te posjet Bostonskoj podružnici tvrtke Repsly.

Pobjednički timovi XV. gimnazije vraćaju se u utorak 31.5. u 19.15 h u Zračnu luku Zagreb.

Detaljnije rezultate natjecanja možete vidjeti na stranicama ACSL-a.

Podsjetimo, 2014. hrvatski informatičari iz MIOC-a također su se s međunarodnog natjecanja vratili sa sjajnim vijestima. Na natjecanju u Američkom gradu Denveru, od 200 svjetskih srednjih škola predstavile su se čak tri hrvatske - zagrebačke 5. i 15. gimnazija te Prva varaždinska gimnazija. Timovi zagrebačkog MIOC-a osvojili su tada prvo i drugo mjesto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene