Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za upravljačem bio sam direktor utrke

VIDEO Rimčev Concept_One oduševio na prvoj utrci Formule E

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvoj utrci Formule E debitirao je i Rimčev Concept_One koji se pojavio u ulozi Hot Lap automobila, a za upravljačem je bio sam direktor utrke.

Concept_one pridružio se skupini od 20 trkaćih automobila na prvoj utrci novog FIA Formula E prvenstva s kojima dijeli isti genetski kod. Oba ubrzavaju do 100 km/h od nule za tek 2.8 sekundi, oba su prva takva vozila svoje vrste u povijesti i oba su 100% električna.

Nije samo izvršni direktor Formule E, Alejandro Agag, imao zadovoljstvo iskusiti Concept_One na trkaćoj stazi tijekom prve utrke sezone. Naš Mate Rimac, izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili, bio je također tamo gdje je VIP gostima priuštio iskustvo iz prve ruke u vožnji ovog potpuno električnog hyper-cara, i to netom pred početak povijesne trkaće serije.

Concept_One je zagrijao gledatelje ali i trkaću stazu prije početka prve službene Formula E utrke. Logično je da će začetnike trkaće serije u kojoj se natječu električni jednosjedi poduprijeti prvi u svijetu električni hyper-car koji pokreću četiri elektromotora i koji kontrolira Rimčev sofisticirani All-Wheel-Torque-Vectoring sustav.

Mate Rimac, izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili, rekao je sljedeće: ''Utrke su oduvijek bile mjesto razvoja novih tehnologija. Utrke su oduvijek bile pokretač inovacija. To je razlog zašto mi postojimo obzirom da je Rimac Automobili nastao kao rezultat moje strasti za utrke i elektroniku. Vjerujemo da će Formula E biti inkubator za tisuće inovacija i tehnologija koje će doprinjeti prilagodbi električnih pogonskih tehnologija za mnoge aplikacije. Stoga ima smisla da automobil koji istinski utjelovljuje mogućnosti ove tehnologije i sudjeluje u ovoj trkaćoj seriji – Concept_One već danas nam pokazuje što će sutrašnja tehnologija moći. Naše čvrsto partnerstvo s Formula E serijom jedinstvena je prilika da poguramo granice još dalje.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CLARKSON O CONCEPTU ONE Pokleknuo i najveći mrzitelj električnih automobila: "Rimčev auto je daleko brži od bilo čega što sam vozio" Slika nije dostupna Utrka na -5 stupnjeva ''PAO'' JE I LEGENDARNI VEYRON Rimčev superautomobil dobio sa svega 20% baterije

Nicolas Prost je obilježio novo poglavlje u povijesti automobilističkih utrka osvojivši startnu poziciju u utrci dok je postolje na kraju pripalo Lucasu di Grassiju nakon nevjerojatnog sudara Prosta i Heidfelda u dramatičnoj završnici utrke.

Rimčev Concept_One postao službeni automobil Formule E

Rimčev Concept_One služiti će kao službeni automobil direktora utrke i tzv. 'Hot Lap' automobil tijekom prve sezone Formule E kojom se stvara nova povijest u evoluciji motosporta. ''Formula E je svakako posve različito iskustvo a zasigurno će ubrzati razvoj električne mobilnosti. Da biste otkrili nešto posve novo, morate slijediti svoj vlastiti put ali također morate gurati granice svojih mogućnosti. To radimo ovdje svaki dan i to je ono što smo vidjeli u Pekingu ovog vikenda. Trkaći automobili doista se voze do samih granica a to će nam dati dodatan poticaj koji trebamo da u kratkom vremenu stvaramo nove tehnologije i nove ideje,'' rekao je Mate Rimac.

Rezultati prve utrke Formule E:

1. Lucas di Grassi (Audi Sport ABT)
2. Franck Montagny (Andretti)
3. Sam Bird (Virgin Racing)
4. Charles Pic (Andretti)
5. Karun Chandhok (Mahindra Racing)
6. Jerome d'Ambrosio (Dragon Racing)
7. Oriol Servia (Dragon Racing)
8. Nelson Piquet (China Racing)
9. Stephane Sarrazin (Venturi)
10. Daniel Abt (Audi Sport ABT)
11. Jaime Alguersuari (Virgin Racing)
12. Nicolas Prost (e.dams-Renault)
13. Nick Heidfeld (Venturi)
14. Michela Cerruti (Trulli)
15. Katherine Legge (Amlin Aguri)
16. Ho-Pin Tung (China Racing)
17. Takuma Sato (Amlin Aguri)
18. Sébastien Buemi (e.dams-Renault)
19. Jarno Trulli (Trulli)
20. Bruno Senna (Mahindra Racing)
 

Formula E nakon Pekinga putuje u Maleziju, zatim u Urugvaj, Argentinu, SAD i zatim u Europu a trajati će sve do lipnja 2015. Kako je bilo u Pekingu, pogledajte u videu i velikoj foto galeriji koju smo pripremi za vas!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene