Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPUNO RESTAURIRANA

Pogled u prošlost: fenomenalna FIAT Multipla iz 1958.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno se u prodaji pojavila rijetka i jako, jako fora FIAT 600 Multipla iz 1958. godine pa smo se mi ovim putem prisjetili ovog fenomenalnog automobila koji je star preko 55 godina a i dalje izgleda cool!!!.

Upravo ovaj stari FIAT-ov monovolumen s četiri vrata koji se trenutno prodaje na eBayu u izvrsnom je stanju a razlog što je ostao toliko uščuvan je što ga je kupio kolekcionar automobila koji ga je doveo natrag u savršeno, izvorno stanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Radi se o izuzetno uščuvanom primjerku čiji je motor restauriran Abarth dijelovima čime se i snaga motora podigla za duplo. Automobil se čini u izvrsnom stanju, jako je cool i sigurno bi bilo fora imati takav 'old-school' monovolumen s 'abarthiziranim' motorom i zadnjim pogonom.

Izvorna FIAT 600 Multipla temeljila se na podvozju FIAT 600 modela te je mogla smjestiti 6 ljudi. Multipla sa motorom od samo 633 kubika i snagom od 21 KS postizala je maksimalnu brzinu od 92 km/h a ubrzanje do 80 km/h trajalo je 43 sekunde sa potrošnjom od 7 litara na 100 km. Mjenjač je bio 4 brzinski ručni a masa automobila je iznosila 700 kg.

Nakon puno muke i znoja, stara Multipla pršti od veselja i želje za vožnjom, isto kao i kad je izašla iz tvornice prije 55 godina, ali sada s duplo više snage!

Karoserija je skinuta i ogoljena do čistog metala te ponovno obojana u izvornu kombinaciju boja. Svi ukrasi i detalji na vanjskom dijelu vozila su izvorni dijelovi, nikad korišteni originalni dijelovi koji su stajali na nečijoj polici, na veliku sreću restauratora, i savršeno su se uklopili na osviježenu karoseriju i frišku boju.

►►►   FIAT 500L Living: funkcionalnost i dizajn sa 7 sjedala

►►►   FIAT 127 za 21. stoljeće

Interijer je kompletno ogoljen, sve površine su nanovo presvučene pri čemu se i ovdje velika pažnja poklanjala da krajnji rezultat bude što sličniji izvorniku. Čak su stavljeni i gumeni tepisi koji izgledaju poput originala i rijetki tvornički Veglia mjerni instrument za temperaturu koji je tada bio na popisu dodatne opreme.

Automobil je dobio zeleno svijetlo od mehaničara koji su nakon nekoliko tisuća dolara vrijednih sati rada doveli Multiplu u savršeno vozno stanje. Kočnice, elektronika, ovjes, hlađenje, prijenos, sve se to pregledalo i gdje je trebalo, popravilo.

Za kraj ostaje pitanje cijene automobila koji se na eBayu prodaje za 'samo' 67.500 dolara!!! Ovo je nešto što doista morate voljeti da bi imalo smisla, a što jest, jest, automobil je stvarno cool, i stvaaarno skup!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene